Redactia.ro
Home » Sport » Gigi Becali continuă lupta cu Steaua! ”Eu am furat echipa? Ei nu aveau bani, au venit la mine”

Gigi Becali continuă lupta cu Steaua! ”Eu am furat echipa? Ei nu aveau bani, au venit la mine”

gig becali, FCSB, Steaua, gigi becali proces

Gigi Becali a preluat echipa Steaua în 2003. Războiul dintre FCSB și Armată a început în anul 2015, când clubul patronat de latifundiar a pierdut marca Steaua Bucureşti. De atunci se luptă în instanță pentru a recupera numele.

Omul de afaceri nu se lasă. Vrea cu orice preț să recupereze numele pe care echipa sa îl avea atunci când a cumpărat-o. Becali a fost acuzat că ar fi făcut o tranzacție ilegală la acea vreme, dar el a susținut mereu că totul a fost perfect legal.

”Eu am furat echipa asta? Ei nu aveau bani, ei au venit la mine, ei au propus. S-a luat hotărâre în adunarea generală. A spus ‘domne, dai bani apoi facem o societate pe acțiuni’. Au fost de acord, ani de zile am închiriat stadionul lor. Am plătit două milioane de euro doar impozit la stat, numai pentru stadion! Plus chiria, vreo 2-3 milioane de euro. Eu nu voi renunța la acest brand, deși îmi place cum sună FCSB. Dar, nu vreau să se întâmple asta în țara noastră. Voi lupta până la capăt și voi recâștiga numele Steaua?”, a spus Becali, la Digi Sport.

Războiul dintre FCSB și Armată a început în anul 2015. Atunci Becali a pierdut marca Steaua București. ICCJ a anulat, pe 3 decembrie, marca Steaua București înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua București SA. Procesul începuse în 2011, când Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” București a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul București a respins această cerere, decizie menținută de Curtea de Apel București, în decembrie 2013. ICCJ a dat însă dreptate clubului sportiv. În 2018, tot ICCJ a respins recursul făcut de Becali. Decizia a fost definitivă, iar Becali a fost nevoit să schimbe numele și emblema echipei sale.

Decizia în procesul dintre FCSB și CSA Steaua amânată

Curtea de Apel București a amânat din nou pe 15 februarie decizia în procesul dintre cele două echipe. Conform deciziei Tribunalului București din iulie 2019, CSA Steaua deține cel mai de preț trofeu, cel al Cupei Campionilor Europeni câștigat în 1986, după o finală cu FC Barcelona. Deocamdată însă, UEFA atribuie acest trofeu echipei lui Gigi Becali. În decembrie anul trecut, a fost publicat un clasament al celor mai bune echipe din istoria Cupei Campionilor Europeni / Ligii Campionilor și din nou au încurcat Steaua cu FCSB.

Potrivit deciziei Tribunalului București din iulie 2019, CSA Steaua deține deține:
21 de titluri de campioană
20 de Cupe ale României
4 Supercupe
1 Cupa Campionilor Europeni
1 Supercupa Europei
Palmaresul FCSB după decizia Tribunalului București
5 titluri de campioană
2 Cupe ale României
2 Supercupe
2 Cupe ale Ligii

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: