Redactia.ro
Home » Sport » A cui este Cupa Campionilor Europeni din 1986? FCSB sau Steaua?

A cui este Cupa Campionilor Europeni din 1986? FCSB sau Steaua?

Gigi Becali, Florin Talpan, fcsb, Steaua

Cei de la UEFA stârnesc din nou controverse. Au publicat un clasament al celor mai bune echipe din istoria Cupei Campionilor Europeni / Ligii Campionilor și din nou au încurcat Steaua cu FCSB.

Nu este pentru prima dată când UEFA stârnește discuții. În clasament actualizat al celor mai bune echipe din istoria Cupei Campionilor Europeni / Ligii Campionilor forul European atribuie trofeul din 1986 celor de la FCSB și nu echipei Steaua. În clasamentul all-time alcătuit de UEFA, FCSB este pe locul 28, având în palmares Cupa Campionilor Europeni din 1986, 26 de participări în competiție, 145 de meciuri și 145 de puncte acumulate. Numele Steaua a fost total uitat. Astfel, este clar că cei de la forul european cred ca FCSB este echipa care ar trebui să fie Steaua, chiar dacă Gigi Becali a fost obligat să schimbe numele echipei. Cele două echipe încă se judecă privind palmaresul.

UEFA așteaptă o hotărâre definitivă?

Deocamdată UEFA nu a separat cele două echipe. Și în 2019 s-a întâmplat la fel. Anul trecut în decembrie, FCSB ocupa locul 27 în aceeași ierarhie. Probabil că UEFA va face diferența dintre cele două echipe în momentul în care va exista o hotărâre definitivă, care să ateste că gruparea aflată acum în Liga 1 nu este continuarea formației din Liga 3. La final de 2020, după FCSB, locul 28, în top 300 UEFA mai apar FC Dinamo 1948 (poziția 71), CFR 1907 Cluj (105), Universitatea Craiova (220), FC Argeș Pitești (239), Unirea Urziceni (255) și Fotbal Club Rapid 1923 SA (295).

Gigi Becali vs Florin Talpan

Patronul celor de la FCSB a pierdut ultima întâlnire în instanță. În decembrie instanța a decis ca Gigi Becali să-i plătească lui Talpan despăgubiri în valoare de 5.000 de euro, asta după ce l-a insultat numindu-l „nebun și lacom”. Faptele au avut loc în urmă cu 4 ani. Patronul celor de la FCSB poate contesta decizia la Înalta Curte de Casație și Justiție, decizia actuală aparținându-i Curții de Apel. Nu e prima dată când Becali pierde un process pentru calomnie cu juristul celor de la Steaua. În trecut a folosit tot felul de apelative.

„Cu Talpan negociez eu? Pe Talpan îl iau și îl duc la oi! Habar nu are de nicio lege, nu știe de capul lui nimic. Băi, nenorociților, lăsați țara să respire, comuniștilor, oameni de nimic! De ce să cheltuiți bani de la bugetul țării? Ei vor să mă distrugă”, spunea Becali.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: