Redactia.ro
Home » Sport » UEFA reaprinde scandalul dintre Becali și Talpan! Ce a scris UEFA

UEFA reaprinde scandalul dintre Becali și Talpan! Ce a scris UEFA

UEFA reaprinde scandalul dintre Becali și Talpan!

UEFA reaprinde scandalul dintre Becali și Talpan. Forul european a făcut un ghid pentru jurnaliști în care o recunoaște pe FCSB drept succesoarea echipei Steaua București.

Tragerea la sorți pentru grupele EURO 2020, va avea loc sâmbătă la București. Cu această ocazie, UEFA a realizat un ghid pentru jurnaliști. Potrivit acestuia, FCSB este una și aceeași echipă cu Steaua, echipă care o învingea pe Barcelona în finala Cupei Campionilor din 1986.

„Fotbal Club FCSB a învins-o pe Barcelona în finala Cupei Campionilor din 1986. Dinamo a atins semifinalele CCE în 1984, însă performanța a fost bătută când FCSB a trecut de Barcelona. A fost o finală dramatică și rămâne în continuare cea mai importantă realizare a unei echipe din România.Fondată drept echipa armatei române, Steaua rămâne cea mai populară din țară, alături de Dinamo, cândva gruparea Ministerului de Interne, și Rapid. Cele trei formează top 3 al capitalei țării”, scriu cei de la UEFA.

Această descriere îl va enerva la culme pe Florin Talpan, cel care în urmă cu câteva zile s-a supărat din cauza unui articol postat de FRF. În acesta se scria că noul selecționer, Mirel Rădoi a jucat pentru Steaua București între anii 2000 și 2009. Talpan a declarat atunci că Rădoi după 2003 nu a mai jucat la Steaua.

Război între Talpan și Becali

Procesul dintre Florin Taplan și Gigi Becali a durat aproximativ doi ani de zile. La final instanța a decis că Armata va rămâne cu numele Steaua. Avocații au încercat să demonstreze că echipa lui Gigi Becali are dreptul de a-și păstra numele, pentru că acesta a fost folosit cu acordul tacit al CSA Steaua. A fost contestată și poziția lui Florin Talpan de reprezentant al CSA Steaua. Până la urmă, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis că Gigi Becali nu va mai putea folosi niciodată denumirea de Steaua București decât cu acordul CSA Steaua. Mai mult, CSA Steaua a rămas cu palmaresul echipei de fotbal, de la înființare, 1947, până în 2003.

Citește și: Răzvan Marin a primit vestea! Ce îi pregătesc olandezii de la Ajax

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: