Redactia.ro
Home » Sport » Scandalul dintre FCSB și Steaua continuă! S-a dat un nou termen

Scandalul dintre FCSB și Steaua continuă! S-a dat un nou termen

FCSB, CSA Steaua, proces am

FCSB și Steaua au ajuns din nou în fața judecătorilor. Episodul de azi a fost extrem de scurt, cazul fiind amânat din nou. Următoarea dată stabilită este 12 aprilie. Cele două echipe se luptă pentru palmares.

Cazul a fost din nou amânat, de această dată din cauza suporterilor. În proces au intrat două asociații de-ale suporterilor care au uitat însă să achite taxa de timbru. Tot astăzi, oficialii clubului CSA Steaua au trimis o notificare rivalilor de la FCSB, somându-i pe aceștia să închidă două site-uri. Este vorba despre www.steauafc.com și www.fcsteaua.ro.

”Având în vedere Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (Î.C.C.J.) nr. 3425 din 3 decembrie 2014 pronunțată în dosarul 32805/3/2011, vă reiterăm următoarele: Decizia Î.C.C.J. indicată anterior a statuat definitiv faptul că cesionarea mărcii între A.F.C. și F.C.S.B., pe baza căreia s-a făcut înregistrarea la O.S.I.M., a fost ilegală, întrucât A.F.C. nu putea vinde, cesiona sau transmite un bun pe care nu-l avea în proprietate, ci avea doar dreptul de a-l folosi.
Mai mult decât atât, în decembrie 2016, prin Decizia nr. 989A/2016, Curtea de Apel București a interzis SC Fotbal Club Steaua București SA (actual FCSB S.A.) să folosească fără consimțământul subscrisei semnele „Steaua”, „Steaua București” sau a unor semne similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale şi în special în competițiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice formă, în înscrierile în asociațiile şi federațiile sportive.
Ca atare, Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” nu permite asocierea incorectă și nelegală a niciunei entități sau persoane fizice cu mărcile sale în scopul de a-și crea o imagine pe baza istoriei și performanțelor celui mai important club sportiv din România și solicită suspendarea domeniilor web steauafc.com (mai exact redirecționarea către fcsb.ro) și fcsteaua.ro.
Facem un apel public la adresa dumneavoastră pentru respectarea deciziilor instanțelor judecătorești.
Prin prezenta notificare vă atragem atenția de a lua măsurile necesare de urgență privind închiderea/blocarea site-urilor www.steauafc.com și www.fcsteaua.ro, site-uri gestionate de dumneavoastră și care au legătură doar cu FCSB. În caz contrar ne simțim nevoiți de a ne adresa instanțelor competente, și solicitarea de daune și despăgubiri.
Conducerea CSA STEAUA BUCUREȘTI a apărat întotdeauna și în mod exclusiv interesele clubului și nu a acordat dreptul de utilizare a mărcii sau imaginii în favoarea dumneavoastră”, este comunicatul celor de la CSA Steaua.

Ce crede Gabi Balint despre acest scandal

Fostul jucător al celor de la Steaua a explicat ce se va întâmpla cu echipa dacă va pierde procesul cu FCSB.

”Echipa a pierdut doi ani, depinde cine se va implica pe viitor. Sunt două procese pe rol, foarte importante. Unul pentru palmares, care va conta foarte mult. Dacă acesta va rămâne la echipa Armatei, va conta mult. Și mai este cel cu prejudicial. Dacă vor pierde palmaresul, echipa se va menține, nu se va desființa, va rămâne echipa CSA-ului. Cum spunem, dacă palmaresul va fi atribuit FCSB-ului, atunci va trebui să le dea trofeele și cupele celor de acolo”, a spus Balint, pentru Digi Sport.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: