Redactia.ro
Home » Știri » Adrian Marinescu, anunț îngrijorător: „Persoanele născute după 1979 au un risc mai mare de infectare cu variola maimuței”

Adrian Marinescu, anunț îngrijorător: „Persoanele născute după 1979 au un risc mai mare de infectare cu variola maimuței”

Adrian Marinescu, anunț îngrijorător

Adrian Marinescu, anunț îngrijorător. Medicul infecționat a făcut noi precizări privind variola maimuței, boala care a creat panică în rândul epidemiologilor și care a ajuns și în România. Adrian Marinescu susține că persoanele născute după 1979 au un risc mare să se infecteze cu variola maimuței.

Adrian Marinescu, anunț îngrijorător: „Persoanele născute după 1979 au un risc mai mare de infectare cu variola maimuței”

Medicul infecționist Adrian Marinescu a explicat de ce persoanele născută după 1979 au un risc mai mare de infectare cu variola maimuței. Specialistul a făcut noi precizări privind variola maimuței, boala care a creat panică în rândul epidemiologilor. Conform medicului infecționist, cei care sunt născuți înainte de anul 1979 au un risc mai mic de infectare cu varioala maimuței deoarece aceștia sunt vaccinați împotriva variolei.

„Vaccinul pentru variola umană asigură, din fericire, o eficacitate de 80 – 85 la sută din datele pe care le avem. Ceea ce înseamnă că persoanele născute după 1979, când nu a mai fost obligatorie vaccinarea, au un risc mare de a infecta. Și altceva ce este foarte important: prin vaccinare se asigură o imunitate durabilă de zeci de ani”, a explicat medicul de la Institutul Matei Balş, potrivit Europa Liberă.

Adrian Marinescu a explicat că sunt două variante de virus variola maimuței, iar gradul de mortalitate este diferit. Și anume cea din Africa de Vest și cea din Congo, din Africa Centrală. „Este varianta din Africa de Vest care mai blândă ca formă și înseamnă o mortalitate mult sub 1%. Sunt cazurile pe care le avem acum în afara Africii. Și a doua variantă e cea din Congo, adică Africa Centrală, unde într-adevăr vorbim de o mortalitate mai mare, de 10 la sută. Din fericire, nu avem astfel de cazuri în afara Africii”, a mai precizat medicul.

OMS caută un nou nume pentru variola maimuței

Organizația Mondială a Sănătății spune că lucrează cu experți pentru a găsi un nou nume pentru variola maimuței. Decizia vine după ce peste 30 de oameni de știință au scris săptămâna trecută despre necesitatea de a găsi un nume pentru virus. Experții spun că regerirea la virus va fiind africană este inexactă. Aproximativ 1.600 de cazuri au fost înregistrate la nivel global în ultimele săptămâni. 72 de decese au fost raportate în țările în care variola maimuței este o boală endemică.

OMS a anunțat că va organiza o întâlnire de urgență pentru a determina dacă va clasifica focarul dreot urgență de sănătate publică de interes internațional. Singurele alte boli pentru care s-a întâmplat acest lucru în trecut sunt gripa porcină, poliomielita, Ebola, Zika și Covid. Șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că „focarul de variolă a maimuței este neobișnuit și îngrijorător.”„Din acest motiv, am decis să convoc Comitetul de Urgență conform reglementărilor internaționale săptămâna viitoare, pentru a evalua dacă acest focar reprezintă o urgență de sănătate publică de interes internațional”, a mai spus acesta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: