Redactia.ro
Home » Sport » Adrian Mutu are interzis în Japonia! Nu poate merge la Olimpiada de la Tokyo

Adrian Mutu are interzis în Japonia! Nu poate merge la Olimpiada de la Tokyo

Adrian Mutu are interzis în Japonia

Adrian Mutu are interzis în Japonia. Selecționerul naționalei României U21 nu va putea face parte din delegația României, la Olimpiada de la Tokyo.

Mirel Rădoi, selecționerul României a anunțat cu ceva vreme în urmă că își dorește ca Adrian Mutu să facă parte din delegația care va merge în Japonia. Este posibil însă ca acest lucru să nu se poate întâmpla. Potrivit legilor din Japonia, nicio persoană care a fost depistată dopată nu este lăsată să intre în țară, indiferent de statut. Astfel, „Briliantului” îi va fi imposibil să meargă cu naționala la Olimpiadă.

„Împreuna vom face selecția, dar asta după ce vom cunoaște exact care sunt cluburile care ne vor lăsa jucătorii. Și dacă nu era Adi prezent cu noi, eu selecția o fac alături de staff. Decizia finală îmi aparține, dar după o consultare cu staff-ul″, a declarat Mirel Rădoi.

Nici Maradona nu a fost lăsat să intre în Japonia

În 2002, aceeași situație a întâmpinat-o și legendarul Maradona. Nu a primit viza de Japonia la Cupa Mondială, din cauza problemelor legate de dopaj.

“Nu am omorât pe nimeni și îi respect pe japonezi. Nu le voi trimite bombe nucleare. Este un paradox: dacă japonezii sunt așa de susceptibili, va fi mai bine pentru jucătorii SUA, care nu trebuie să intre pe teritoriul lor”, a declarat atunci, Maradona.

Scandalul “Cocaina”

Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu cocaină în octombrie 2004 pe când juca la Chelsea. În acel moment i s-a reziliat contractul. Englezii l-au reclamat la FIFA după ce s-a transferat la Juventus via Livorno, în ianuarie 2005. FIFA a decis că românul să achite o despăgubire de 17.173.990 de euro. Prima pedeapsă pentru cocaină a fost dată de Asociaţia Engleză de Fotbal, 7 luni suspendare şi 20.000 de lire sterline amendă. Cei de la Chelsea nu s-au mulțumiți cu atât. Apoi atât TAS, cât şi Tribunalul Federal Elveţian au menţinut decizia de la FIFA, astfel că Mutu a riscat permanent, din 2010 până în 2016, când s-a retras, să fie suspendat. Mutu și-a cautat dreptatea la CEDO, dar decizia TAS a fost menținută.

Citește și: Iasmin Latovlevici și-a găsit echipă! Va juca în Ungaria

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: