Redactia.ro
Home » Știri » Adrian Streinu Cercel a demisionat de la Institutul „Matei Balş”. Care este motivul

Adrian Streinu Cercel a demisionat de la Institutul „Matei Balş”. Care este motivul

Medicul Adrian Streinu Cercel a demisionat de la Institutul ”Matei Balș”. El a fost nevoit să facă acest lucru odată cu preluarea funcției de senator al PSD, în Parlamentul României. Totodată, el va conduce și Comisia pentru Sănătate Publică din Senat. În locul său la ”Matei Balș” este acum Maria Nițescu, medic primar specialitatea igienă alimentației și nutriție.

Adrian Streinu Cercel a demisionat de la Institutul „Matei Balş”

Medicul Adrian Streinu Cercel și-a dat, joi, demisia de la conducerea Institutului ”Matei Balș”. El a fost nevoit să decurgă la acest lucru pentru a putea prelua funcția de senator PSD, în Parlamentul României, dar și funcția de președinte al Comisiei pentru Sănătate Publică din Senat. Maria Nițescu l-a înlocuit, pe poziție interimară, la șefia Institului ”Matei Balș”, informează știrileprotv.ro

De altfel, Adrian Streinu Cercel a anunțat încă din luna octombrie că va renunța la funcția de medic, pentru a fi parlamentar.”În momentul cand voi deveni membru al Parlamentului Romaniei voi parasi aceasta functie”, spunea Adrian Streinu Cercel în luna octombrie.

El a mai precizat că s-a implicat în politică deoarece specialiștii în sănătate trebuie să existe și în locul unde se fac legile, nu doar în spitale.

”Am acceptat invitatia de a participa in Senat la activitatea pe probleme de politici de sanatate. Specialisti trebuie sa fie nu numai la nivelul spitalelor, dar si acolo unde se fac legile care se vor aplica la nivelul unitatilor spitalicesti. Sistemele de sanatate din lume nu mai seamana absolut deloc, nimic cu nimic nu mai seamana, niciun spital nu mai seamana cu un spital de-adevaratelea. Va trebui sa recreionam aceste sisteme sanitare, inclusiv sistemul sanitar romanesc, si, din pacate, de la nivelul institutului nu pot face acest lucru, dar de la nivelul Parlamentului sunt convins ca pot face acest lucru si o voi face cu tot dragul pentru romani”, a mai spus Adrian Streinu-Cercel.

Adrian Streinu Cercel a mai fost implicat  în politică. Între 6 octombrie – 3 noiembrie 2009 și 19 noiembrie 2010 – 23 mai 2012, el a deținut funcți de secretar de stat în Guvernul Boc.

Alți medici care au mai intrat în politică

Nu doar Adrian Streinu Cercel este unul dintre medicii care au stârnit uimirea atunci când au anunțat, în acest an, că se vor implica în politică. În aceeași situație mai este și medicul Alexandru Rafila. El a renunțat la funcția de șef de laborator la Institutul Matei Balș și a fost învestit în funcția de vicepreședinte PSD al Camerei Deputaților. El a explicat că s-a implicat în politică pentru a fi în slujba poporului.

”Dacă percepţia publică este că toţi cei care accesează zona politică au interes personal, iar interesul public nu există, este foarte periculos. (…) Dacă toată zona politică e considerată exponentul intereselor de grup sau personale iar interesele publice sunt accesorii, atunci că avem o problemă foarte serioasă şi cred nu ne mai facem bine ca ţară. Trebuie să schimbăm neapărat această percepţie şi nu putem să schimbăm decât dacă facem pasul şi, prin exemplul personal, prin activitatea noastră, reuşim să demonstrăm publicului că într-adevăr suntem în slujba lor şi nu în slujba propriilor noastre interese” a adăugat Alexandru Rafila.

Un alt medic care s-a implicat în politică este Remus Mihalcea, managerul de la Spitalul Colentina din București. El face parte tot din PSD și are funcția de deputat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: