Redactia.ro
Home » Știri » Salutul cu pumnul, cel mai periculos gest pe care îl face orice român. Doctorul Adrian Streinu Cercel trage semnalul de alarmă

Salutul cu pumnul, cel mai periculos gest pe care îl face orice român. Doctorul Adrian Streinu Cercel trage semnalul de alarmă

averea lui Adrian Streinu-Cercel

Medicul Streinu Cercel a avertizat, vineri, asupra unui gest de salut pe care foarte mulți oameni obișnuiesc să îl folosească odată cu sosirea pandemiei, pentru păstrarea distanțării sociale. Mai exact, salutul cu pumnul, despre care candidatul pentru locul al doilea la Senat pe lista PSD în Bucureşti, spune că este unul periculos, deorece nu evităm astfel contaminarea cu Covid-19.

Streinu Cercel: ”Salutul cu pumnul este contraindicat”

”Salutul cu pumnul este contraindicat”,  avertizează medicul Streinu Cercel. El spune că acesta nu previne infectarea cu coronavirus și că-l putem lua foarte ușor de la persoana cu care facem acest gest, potrivit News.ro

”Dorinţa mea cât se poate de clară este să văd cât mai puţini pacienţi. Ca atare, rugămintea mea este să vă feriţi cât mai mult să vă contaminaţi între dumneavoastră, inclusiv în familiile dumneavoastră. Există un risc mare, în acest moment, să vă infectaţi în familie. Mai mult decât atât, aş vrea să vă dau un sfat practic, pentru că eu îmi doresc ca din Senatul României să vin cu lucruri concrete către dumneavoastră, şi anume – avem tendinţa să facem un gest simplu, acesta să ne salutăm cu pumnul. După părerea mea este contraindicat”, a declarat Adrian Streinu-Cercel la evenimentul de lansare a campaniei a PSD Bucureşti, de la Parlament.

Streinu Cercel: ”Prin salutul cu pumnul luăm microbi de la cealaltă persoană”

Acesta a explicat şi motivul pentru care nu recomandă un astfel de salut.

„De ce? Pentru că în momentul în care aţi făcut acest gest, luaţi de pe mâna partenerului microbii şi următoarea mişcare este să îi puneţi în palmă, în căuşul palmei, iar de aici la faţă nu mai este decât un pas”, a completat Cercel.

Streinu-Cercel a mai spus că oamenii se pot saluta înclinând din cap sau cu mâna dusă la piept, pentru că rezultatul este acelaşi.

Amintim că de săptămâna viitoare vor intra în vigoare noi restricții în toată țara, anume: masca obligatorie pe tot teritoriul României,  restricţii de circulaţie noaptea, cursurile în învățământul preuniversitar se vor desfășura online, reuniunile şi petrecerile publice sau private, în spaţii închise sau deschise, interzise, magazinele închise la ora 21:00.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: