Redactia.ro
Home » Știri » Revine declarația pe propria răspundere. Orban, avertisment dur pentru toți românii: ”Vei fi amendat”

Revine declarația pe propria răspundere. Orban, avertisment dur pentru toți românii: ”Vei fi amendat”

Declarație pe propria răspundere

Noile restricții anunțate de autorități, joi seară, care vor intra în vigoare de săptămâna viitoare, impun din nou folosirea declarației pe propia răspundere. Mai exact, noaptea, dacă ieșim din casă între orele 22:00 și 5:00 trebuie să motivăm scopul deplasării în acest interval.

Declarația pe propria răspundere revine

Declarația pe propria răspunderere este din nou valabilă. Asta pentru că autoritățile au anunțat noi restricții care vor intra în vigoare de luni, printre care și limitarea circulației între orele 22:00 și 5:00. Așadar, vom avea din nou nevoie de acest document, pentru a motiva scopul deplasării. În lipsa lui, vom fi sancționați cu amendă.

Ludovic Orban a explicat ce înseamnă restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte.

„Pe timpul noptii va fi permisa deplasarea doar daca este necesara. Foarte multe cazuri apar la petreceri private care se organizează în spații private, de exemplu în Centrul Vechi, în Herăstrău. Se fac petreceri, inclusiv întâlniri. Eu am văzut 15 – 20 de tineri fără mască, fără distanță. Ce nu înțeleg tinerii? Pot duce boala acasă, la părinți, la bunici și le poate afecta sănătatea. De la 22 – 23 până la 5 – 6 dimineața. Farmaciile le lași deschise. Va fi o declarație pe proprie răspundere.

E posibil să se accepte pe format online. Să arăți telefonul, să nu fie pe hârtie. Amenzile vor fi pentru nerespectarea regulilor. Dacă ești oprit de poliție și nu te încadrezi în situațiile prevăzute, vei fi amendat. Aceasta masura nu am luat-o numai noi. Aceasta masura a fost introdusa in Franta, Spania, Se pare ca a dat rezultate. A crescut ferocitatea in transmiterea virusului. Rezista mai mult. Riscul de infectare este crescut. Pe mine mă doare inima, eu sunt un liberal”, a declarat Ludovic Orban.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât, printre altele, ca să fie  interzisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00. Deplasarea în acest interval va fi permisă doar în următoarele situaţii, pe baza  legitimaţiei de serviciu, a adeverinţei eliberate de angajator sau a declaraţiei pe propria răspundere, în funcţie de situaţie:

– deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

– deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

– deplasări în afara localităţilor a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei.

– deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Cum trebuie completată declarația pe propria răspundere

Declarația pe propria răspundere va cuprinde:

– numele și prenumele
– data nașterii
– adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale
– motivul deplasării
– data completării
– semnătura

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă propune, pentru evitarea și limitarea răspândirii pandemiei de COVID-19, ca începând cu luni, 9 noiembrie, masca să fie obligatorie pe tot teritoriul României, să fie instituite restricţii de circulaţie noaptea, cursurile în învățământul preuniversitar să se desfăşoare online, reuniunile şi petrecerile publice sau private, în spaţii închise sau deschise, să fie interzise, magazinele să îşi închidă programul la ora 21:00.

CNSU propune și ca pieţele care se află în spaţii închise să îşi suspende activitatea, în timp ce cele din spaţii deschise îşi pot continua activitatea. Farmaciile, benzinăriile şi operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară. Astfel, toate aceste măsuri ar urma să fie valabile 30 de zile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: