Redactia.ro
Home » Știri » Traian Băsescu, acuzații grave la adresa autorităților. ,,E o crimă”

Traian Băsescu, acuzații grave la adresa autorităților. ,,E o crimă”

Fostul președinte, Traian Băsescu, a adus acuzații grave la adresa autorităților cu privire la gestionarea pandemiei de coronavirus. 

 

,,E o crimă”

 

Traian Băsescu a venit cu acuzații grave la adresa autorităților cu privire la gestionarea pandemiei de coronavirus. Ieri, fostul președinte a vorbit despre unul dintre cele mai mari focare de coronavirus pentru care Iohannis nu a luat măsuri.

Traian Băsescu a ținut să tragă un semnal de alarmă cu privire la transportul în comun. Astfel, fostul președinte este de părere că nu este vina oamenilor care nu poartă mască, ci este vina autorităților,  care le permite călătorilot să circule în condiții de nesiguranță.

Europarlamentarul PMP a ținut spă precizeze că autopritățile sunt depășite de situație. Mai mult, fostul președinte este de părere că această pandemie ar trebui gestionată în mod exclusiv de puterea centrală.

„Transportul public răspândește Covidul. Este o crimă. Nu se poate să împingem niște berbecuți la administrația locală… Cu tot respectul pentru primari și președinții de CJ sau pentru DSP-uri. Trebuie comandă centrală.

Nu este adevărat că poporul român nu este educat din punct de vedere sanitar. Poporul nu poartă mască? Îi iei transportul public. Îmi pare rău că vorbesc cu asprime”, a transmis fostul președinte, Traian Băsescu, într-o intervenție la Digi24.

Fostul președinte este de părere că trebuie instituită carantina totală, iar oamenii să lucreze de acasă. Fostul președinte nu a ezitat să îl ironizeze pe actualul președinte, Klaus Iohannis, și a afirmat că este uimit cum de acesta nua  felicitat autoritățile pentru modul în carea a fost egstionată pandemia.

„Nu ar fi trebuit carantină totală. Oamenii trebuie să lucreze de acasă. Ce mai caută funcționărimea la birou? Iohannis trebuie să preia responsabilitatea crizei.
Mă mir că azi președintele n-a felicitat Guvernul pentru gestionarea crizei. Ei nu au curaj să meargă până la capăt.”, a spus fostul șef al statului.

 

Ce soluții propune Traian Băsescu pentru a stopa creșeterea cazurilor de COVID-19

 

Traian Băsescu a transmis în ziua în care a împlinit 69 de ani un mesaj prin care cere autorităților să impună măsuri clare de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Băsescu l-a numit pe Iohannis ,,prompterist”, iar despre Orban, fostul său viceprimar din mandatul de edil al Bucureștiului, spune că are o ,,liniște inconștientă” cu privire la tot ceea ce se întâmplă în contextul pandemiei de coronavirus.

Fostul președinte a transmis pe pagina sa de Facebook o serie de reguli care ar duce la o scădere a numărului de infectări. Printre măsuri fostul președinte prevede că ar trebui impusă și oprirea transportului public local, închiderea tuturor grădinițelor și școlilor și limitarea călătoriei cu trenul.

,,1. Trecerea sub comandă şi analiză unică la nivel naţional a activităţii instituţiilor naţionale şi locale cu responsabilităţi în acţiunea de combatere a pandemiei de Covid 19;

2. Angajații din ministere, agenții, primării, consilii județene, trec la lucrul la domiciliu;

3. Oprirea transportului public local în oraşele mari dar cu menţinerea serviciului de transport public strict către obiective industriale, energetice, industrie alimentară, șantiere de construcții, companii de telecomunicaţii, poştă, companii furnizoare de servicii esenţiale, etc. cu orar bine definit în funcție de programul respectivelor companii.

4. Închiderea urgentă a tuturor școlilor şi grădiniţelor. Dacă funcționarii lucrează de acasă copiii nu vor fi singuri.

5. Transportul feroviar local şi regional, numai pentru navetiștii care lucrează în obiective industriale, construcţii şi servicii esenţiale.

6. Transportul feroviar pe distanțe lungi limitat la un singur tren pe zi și maxim 50 la sută din locuri ocupate.

7. Pentru orice persoană care vine din străinătate, român sau străin, obligația de a veni cu un test PCR efectuat cu maxim 48 de ore înainte sau alternativ carantină până la efectuarea unui test PCR sau test rapid omologat în Uniunea Europeană.

8. Închiderea mall-urilor”, a mai transmis fostul președinte.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: