Redactia.ro
Home » Știri » Adrian Streinu-Cercel îl atacă pe Dan Bittman după declarațiile controversate: „Nu e nimeni mai deștept decât…”

Adrian Streinu-Cercel îl atacă pe Dan Bittman după declarațiile controversate: „Nu e nimeni mai deștept decât…”

Adrian Streinu-Cercel

Dan Bittman stârnește tot mai multe controverse după afirmațiile pe care le-a făcut despre coronavirus. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din Capitală, a ieșit să-l contrazică pe artist.

Streinu Cercel în contrazice pe Dan Bittman

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din Capitală reacționează la afirmațiile lui Dan Bittman despre coronavirus. Potrivit medicului discursurile dezbinatoare nu îşi au rostul în acest moment”. De altfel, este de părere că est ușor să punem sub un semn de întrebare ”absolut orice”.

„Oamenii ies toţi din ture, astfel încât unii încep să plângă în momentul în care ies din acele costume nenorocite ca de pinguini. Imaginaţi-vă ce înseamnă să stai şi să consulţi în acel costum. Este uşor să punem sub semnul întrebării absolut orice. Ce vreau să remarc este că ar trebui să ne unim în această problemă”, a spus Adrian Streinu-Cercel.

„Din punct de vedere tehnologic, Matei Balş a fost singurul institut din România care în februarie a putut să pună la dispoziţie pe platforme PCR modalitatea de determinare a acestui virus şi asta am făcut-o cu pregătiri cu mulţi ani în urmă. Încă din 2006 ne-am pregătit, am construit un laborator de genetică moleculară, adică am făcut lucruri, nu am stat să vină cineva din Guvern să ne spună ce să facem şi cum să facem. După care am început să replicăm acest sistem pe PCR în toată ţara, iar acum, da, se găseşte sub diferite platforme şi se pot face cu sutele de teste pe zi fără probleme. Să ştiţi că testele sunt corecte, au martori, adică martorul se compară cu proba şi spune chiar dacă este pozitiv sau negativ. Nu există niciun fel de dubiu. Problema apare, însă, la modalitatea în care se recoltează din nasul pacientului, ca să spun aşa. Dacă iei din vârful nasului, nu o să obţii mare lucru, dar dacă iei exact aşa cum scrie la carte, atunci testul este corect, cu maximă marjă de sensibilitate”, a mai precizat Adrian Streinu-Cercel.

„Discursurile dezbinatoare nu îşi au rostul în acest moment. Toate sistemele sanitare din lume au clacat, nu e nimeni mai deştept sau mai prost decât celălalt. Toţi avem o pandemie şi încă doi ani de zile de aici încolo va trebui să facem faţă şi să trecem cu bine dacă vom fi uniţi”, a încheiat Adrian Streinu-Cercel.

Afirmațiile lui Dan Bittman

Dan Bittman a făcut declarații șocante în cadrul unui interviu, susținând că nu mai suportă această situație creată de pandemia de coronavirus. Acesta a constestat măsurile impuse de autorități, menționând că pune la îndoială datele furnizate zilnic către public. La scurt timp, medicul Streinu-Cercel a contestat afirmațiile solistului de la Holograf.

Dan Bittman a precizat că nimeni nu poate spune care este, de fapt, bilanțul persoanelor ucise de coronavirus, din moment ce medicii nu efectuează necropsiile după ce pacienții mor pe paturile de spital. „Am gura spurcată și îmi permit să spun orice. Să mor și eu de Covid, să dea Dumnezeu. Chiar nu vreau să mai trăiesc în condiții degradante. Nu se poate așa ceva, este prea mult. Trebuiau făcute zece spitale adevărate, pline de echipamente. Dacă toți dați banii. Oameni care stau să vireze bani din stânga în dreapta. Deja au început să transpară lucrurile astea. Sunt noi structuri care conduc, din care fac parte și români. Vreau să ne putem îmbrățișa, nu prostia asta cu cotul”, a conchis Dan Bittman.

Loading...