Redactia.ro
Home » Știri » Adrian Streinu-Cercel răspunde acuzațiilor avocatei Diana Șoșoacă, viitor senator AUR

Adrian Streinu-Cercel răspunde acuzațiilor avocatei Diana Șoșoacă, viitor senator AUR

Prof. dr Adrian Streinu-Cercel a răspuns acuzațiilor aduse de avocata Diana Șoșoacă, viitor senator AUR, cu privire le rezultatele testelor PCR.

 

Adrian Streinu-Cercel îi răspunde avocatei Diana Șoșoacă

 

Managerul Institutului „Matei Balș” din Capitală, Adrian Streinu-Cercel, a intervenit în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei” de la Antena 3, pentru a comenta informațiile oferite de avocata Diana Șoșoacă, viitor senator al Alianței pentru Unirea Românilor, referitoare la diagnosticarea și testarea PCR.

Lumea trebuie să ştie că aceste teste PCR sunt de înaltă fidelitate şi pun exact diagnosticul pentru că ele caută markerul genetic, respectiv ARN-ul de virus. În momentul în care noi avem astfel de teste sunt sigure, sunt fiabile şi au sensibilitate de peste 98%.

Orice pacient care are un test PCR pozitiv pentru noul coronavirus este un pacient care este infectat cu SARS-Cov-2. Covid-19 este boala pe care o generează acest virus SARS-Cov-2”, a precizat Adrian Streinu-Cercel, în cadrul emisiunii prezentată de Mihai Gâdea.

Avocata Diana Șoșoacă a precizat că testele nu sunt exacte și au erori cuprinse între 35% și 65%, după cum a spus și doctorul Ciuhodaru.

Întrebat care este nivelul de eroare al testelor PCR, medicul Adrian Streinu-Cercel a precizat că testele PCR indică 2% ca fiind fals negative. Mai mult, medicul a ținut să precizeze că nu se pune problema ca testele să fie fals pozitive. ,,Nivelul de eroare al testelor PCR este de 2% indicate ca fiind fals negative. Nu se pune problema ca fiind fals pozitive. Mai mult, Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” este omologat de OMS”, a declarat medicul .

Avocata Diana Șoșoacă a afirmat că testele PCR nu sunt omologate în România. ,,Testul PCR nu poate sta la baza abuzurilor medicinii.”, a replicat viitoarea senatoare AUR.

,,Vă rog să nu mai introduceți date false în această acuzație. Introduceți date de eroare care nu fac altceva decât să perturbe percepția oamenilor despre diagnostic”,  a fost răspunsul medicului.

Avocata Diana Șoșoacă a adus în discuție cazul medicului ars în urma incendiului de la secția ATI a Spiatlului Județean Piatra-Neamț, afirmând că a fost un test fals pozitiv. ,,Cazul medicului de la Piatra-Neamț care a fost diagnosticat în România cu SARS-COV-2, iar în Belgia i s-a spus că nu are SARS-COV-2″.

Viitoarea senatoare AUR s-a arătat indignată de managementul pandemiei în spitalele din România și de măsurile care au fost luate.

,,Stimate domnule doctor profesor Cercel, există grave probleme. Poporul român este abuzat într-un mod inimaginabil. Suntem singura țară care internează asimptomaticii și care îi obligă pe oameni să facă testul COVID inclusiv la Urgență. Intervin pentru că există oameni care au urgențe care nu sunt primiți în spital sau sunt lăsați în Camera de Gradă 48 de ore, 72 de ore și internați inclusiv cu cei bolnavi de COVID-19″, a declarat avocata.

,Ministerul s-a pregătit să pună un diagnostic corect încă din 2006, în caz de epidemie. Astfel, în luna februarie a acestui an, împreună cu cei de la Organizația Mondială a Sănătății am fost în stare să avem la îndemână cele necesare pentru a pune la dispoziție aceste teste”, a fost răspunsul medicului.

 

Cine este Diana Șoșoacă

Avocata Diana Iovanovici-Șoșoacă este una dintre persoanele politice care s-au afirmat în cadrul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 2020. Diana Șoșoacă a devenit o vedetă pe rețelele de socializare, după ce s-a remarcat prin aparițiile sale în clipurile video în care a militat împotriva măsurilor de combatere a pandemiei de coronavirus. Mai mult, viitoarea senatoare AUR a atras atenția și din postura de avocat cu care IPS Teodosie a venit în fața judecătorilor în scandalul legat de pelerinajul de Sfântul Andrei.

”De ce internați oameni asimptomatici? Câți oameni sunt internați în acest spital, domnule Tătaru? Suntem parte din poporul român și așteptăm să ne răspundă! Mor oamenii cu zile în spitale! Domnule Tătaru, îți e frică să vorbești cu poporul român? Rușine, domnule Tătaru, că ești plătit din bani publici!

De ce nu vă puneți costumele să vă apere de COVID? Deci nu e așa de periculos covidul dacă intrați fără costumele speciale? Unde vă sunt tunelurile dezinfectante cu care ați omorat copiii din Romania, nenorociților, criminalilor?! Mizeriilor ce sunteți, ați omorât un popor întreg!”, a spus Diana Șoșoacă, înainte de alegerile parlamentare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: