Redactia.ro
Home » Știri » Aerul condiționat, un posibil pericol de infectare cu coronavirus. Ce spune profesorul Virgil Musta

Aerul condiționat, un posibil pericol de infectare cu coronavirus. Ce spune profesorul Virgil Musta

Dr. Virgil Musta

Odată cu venirea căldurii, multe persoane vor folosi aerul condiționat în mașină, la serviciu și în spațiile închise. Însă, multe persoane  se întreabă dacă infecția cu coronavirus va fi transmisă prin instalația de răcire a aerului. Medicul Virgil Musta ne explică dacă aparatul este recomandat sau nu.

Aerul condiționat reprezintă un pericol în infectarea cu coronavirus?

Medicul infecționist Virgil Musta este de părere că principalul mod de a nu se transmite infectarea cu coronavirus este aerisirea foarte bună a spațiilor închise.

Însă, profesorul precizează că în cazul în care spațiile închise sunt ventilate cu instalații de aer condiționat care nu au un filtru cu efect bactericid sau dacă filtrul nu este schimbat la momentul potrivit, aerul condiționat poate reprezenta un pericol în contaminarea cu noul virus.

Potrivit teoriilor din medicina indiană și chinezească, în cazul mașinilor, aerul condiționat slăbește imunitatea organismului. De aceea, unele persoane care stau foarte mult cu aerul condiționat deschis, răcesc foarte ușor.

De asemenea, medicul Musta atrage atenția asupra aerisirii încăperilor închise. Acesta susține că încăperile trebuie aerisite foarte bine, dar nu cu aer condiționat care nu are filtrul schimbat.

Virgil Musta a declarat că există filtre speciale pentru aer condiționat care sunt produse pentru a steriliza aerul, dar pentru că sunt foarte scumpe nu toate aparatele de aer condiționat au aceste filtre.

Lămpile de sterilizare sunt bune de folosit

Lămpile cu efect bactericid sunt bune de folosit în această perioadă, deoarece acestea sterilizează și curăță aerul, lămpile fiind folosite și în spitale.

Sunt lămpi care acționează prin ionizarea aerului, altele prin ozonificarea lui, sunt și lămpile de ultraviolete, dar și aici e o problemă, pentru că nu poți sta în încăpere în perioada în care acestea funcționează: există riscuri de ardere ale tegumentului sau pot produce leziuni la nivelul globilor oculari și de aceea ele se folosesc doar când nu sunt oameni în perimetrul respectiv„, a avertizat profesorul Virgil Nasta.

Totodată, Virgil Musta atrage atenția asupra acestor lămpi dacă sunt achiziționate în cazul persoanelor particulare. Conform acestuia, există probabilitatea ca aceste produse să nu corespundă specificațiilor și oamenii să creadă că sunt protejați, dar de fapt acest lucru să nu fie adevărat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: