Redactia.ro
Home » Stil de viață » Afla cum trebuie sa torni betonul corect

Afla cum trebuie sa torni betonul corect

Betonul este, si cel mai probabil, va ramane mult timp materialul cel mai rezistent si folosit in domeniul constructiilor. Pretul acestuia este unul accesibil, prin intermediul caruia se pot obtine structuri arhitecturale moderne si rezistente, inclusiv in plan vertical. Important este sa fie preparat si turnat in mod corect.

Procesul de turnare beton

Este evident ca nicio lucrare din domeniul constructiilor nu va fi identica cu o alta. Motivele constau in particularitatile proiectului, terenul si implicit dorintele clientului. Trebuie sa te asiguri mereu ca detii materia prima necesara, mai precis, ca centrala livreaza suficient beton pentru preparare. Este foarte important ca betonul sa fie preparat in functie de temperaturi, astfel incat sa nu te confrunti cu situatii neprevazute.

Cele mai cunoscute metode de turnare beton

  1. Fundatia

Fundatia unei constructii este faza initiala ce joaca rolul de sustinere a acesteia. Pasii pe care trebuie sa ii urmezi sunt urmatorii: delimiteaza zona de lucru, monteaza cofrajele si armature, iar in final toarna betonul mecanic, in mod continuu. In cazul acesta, este indicat ca fundatia sa se realizeze de o centrala ce se ocupa de preparea si turnarea de beton, deoarece specialistii vor sti exact ce cantitate este necesara si in felul acesta se va evita risipa de materiale.

  1. Placa

Placile sunt reprezentate pe partile plane din componenta unei constructii. Placa poate avea fie rolul de pardoseala sau plafon, insa in alte circumstante, aceasta se poate regasi intr-o alta forma. In cazul in care placa are o grosime mare, aceasta necesita vibrarea si eliminarea caldurii ce se degaja odata cu inceperea procesului de uscare a betonului.

  1. Alee, terasa

Aleea, pe langa importanta aspectului placut, este si foarte utila. Adesea, se regaseste in dotarile rezidentiale. Aleile sunt turnate cu ajutorul betonului si se regaseste in gradinile caselor sau la terase. Pot reprezenta o investitie inteligenta, deoarece necesita doar o intretinere minima si te poti bucura de utilitatea lor o lunga perioada de timp.

In ce perioada se toarna betonul

Probabil ca ai crezut ca betonul se toarna doar cand temperaturile sunt ridicate, insa acesta poate fi folosit si atunci cand temperaturile sunt negative. Pe timp de iarna, trebuie sa acorzi o atentie deosebita dozajului. Din cauza temperaturilor scazute, betonul turnat se va intari mai greu. De aceea, este indicat sa apelezi la o echipa de profesionisti.

Etapele pentru turnarea betonului iarna:

  • Foloseste mai putina apa in timpul prepararii;
  • Adauga aditivi speciali;
  • Prelungeste timpul de amestecare;
  • Foloseste produse conexe pentru intarire si priza rapida;
  • Acorda o deosebita atentie la vibrare;
  • Asigura-te ca exista suficient loc si timp, astfel incat sa torni intreaga cantitate de beton.

In functie de scopul pentru care folosesti betonul, este posibil sa ai nevoie de servicii precum perforare beton. Acestea sunt folosite in special in lucrarile rezidentiale sau industriale. Iti stam la dispozitie atat pentru proiecte relativ simple, cat si pentru cele cu un grad de complexitate mai ridicat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini