Redactia.ro
Home » Știri » Aglomerație la urnele de votare din Tunari. Nu s-a mai ținut cont de normele de distanțare

Aglomerație la urnele de votare din Tunari. Nu s-a mai ținut cont de normele de distanțare

GALERIE FOTO (4)alegeri locale 2020

Situație fără precedent la secțiile de votare din Tunari, județul Ilfov! Românii s-au prezentat la vot în număr crescut, încă de la primele ore ale dimineții, astfel că s-au creat cozi interminabile în fața școlii în care erau amplasate secțiile de votare.

Aglomerație în Tunari la secțiile de votare

Cetățenii orașului Tunari au luat cu asalt cele patru secții de votare puse la dispoziție. Aceștia s-au prezentat pentru a-și exercita dreptul la vot încă de la ora 6:30, însă aglomerația creată i-a împiedicat să ajungă la urne. La trei ore de la deschiderea urnelor, aceștia nu apucaseră încă să voteze.

Potrivit presei autohtone, în fața școlii gimnaziale nr.1 din Tunari, acolo unde erau amplasate cele patru secții de votare, s-a format o coadă cu aproximativ 150 de oameni. Aceștia purtau într-adevăr mască, și așteptau în liniște, însă nu s-a putut respecta distanța socială.

Nu s-au respectat normele de distanțare socială la alegerile locale 2020

Nu este primul oraș în care s-au format cozi înterminabile la alegerile locale 2020. Românii s-au prezentat în număr crescut față de anii precedenți la vot, iar asta a dus la crearea aglomerației.

Aglomerație în Tunari la vot
Aglomerație în Tunari la vot

Și în Mehedinți a avut loc, în această dimineață, un incident. Sute de oameni s-au îngrămădit la intrarea în secția de votare neținând cont de normele de distanțare socială în contextul pandemiei de coronavirus. Unele persoane nu purtau mască, însă au primit din partea responsabililor prezenți la secția de votare, potrivit România TV.

aglomerație vot alegeri locale 2020
Aglomerație la vot în Mehedinți

De altfel, anul acesta, regulile au fost ușor diferite față de cele din anii precedenți. Anul acesta, a existat intrare separată de ieșire din sediul secției de votare. În secția de votare nu au avut voie mai mult de 5 alegători deodată. Aceștia au fost nevoiți să păstreze distanța de minimum 1 metru și să-și dezinfecteze mâinile la intrarea în sediul secției de votare. De asemenea, la intrarea în oricare secție de votare s-a făcut un triaj epidemiologic.

ATENȚIE! Ce AMENDĂ riscă anul acesta cei care fotografiază sau filmează buletinul de vot

Toți cei care filmează ori fotografiază buletinul de vot vor primi amendă de până la 1.000 de lei. De asemenea, dacă se comercializează ori consumă băuturi alcoolice pe o distanță de 500 de metri în jurul secției de votare se dă o amendă cuprinsă între 2.200 și 3.000 de lei. “Refuzul oricărei persoane de a se conforma dispoziţiilor preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare cu privire la asigurarea ordinii în localul de vot şi în împrejurimi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 2.200 şi 3.000 de lei. Aceeaşi amendă este prevăzută şi pentru comercializarea sau consumul de băuturi alcoolice pe o distanţă de 500 de metri în jurul localului secţiei de votare”, a transmis Dajbog, într-o declaraţie de presă la sediul MAI.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: