Redactia.ro
Home » Știri » Ai cumpărat acest produs de la LIDL?! Riști să faci intoxicație

Ai cumpărat acest produs de la LIDL?! Riști să faci intoxicație

lidl

În contextul preocupării pentru siguranța consumatorilor, o nouă alertă alimentară a fost declanșată în România. De această dată, un produs alimentar larg consumat, din categoria pește, se află în centrul atenției. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat retragerea de pe rafturile magazinelor Lidl din întreaga țară a mai multor loturi ale unui produs specific.

Risc de intoxicație cu histamină

Rechemarea produsului este efectuată preventiv, din motive de precauție, deoarece există riscul ca acesta să conțină niveluri ridicate de histamină, un parametru asociat cu intoxicațiile alimentare. Produsul afectat este „Nixe File de anșoa în ulei de măsline 80g” din lotul 145/220, cu data de expirare 25.05.2024. Simptomele tipice ale intoxicației cu histamină pot include roșeața pielii, erupții cutanate, tulburări gastro-intestinale și dureri de cap. Persoanele care prezintă simptome severe ar trebui să caute asistență medicală.

Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl România a reacționat fără întârziere și a scos produsul de la vânzare. Produsul cu lotul și data limită de consum menționate mai sus poate fi  returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Această rechemare vizează exclusiv produsul „Nixe File de anșoa în ulei de măsline 80g” din lotul 145/220 și cu termenul de valabilitate 25.05.2024. Alte produse vândute de Lidl România, inclusiv alte produse din gama Nixe, nu sunt afectate de această rechemare.”, arată mesajul celor de la ANSVSA.

Probleme legate de etichetare

Pe lângă alerta privind conținutul de histamină, ANSVSA a atras atenția și asupra unei alte probleme de siguranță alimentară. Sosul „American Dip KFC” comercializat în magazinele Lidl nu este etichetat corespunzător, nefiind menționat alergenul gluten din făină de grâu pe etichetă. Astfel, acest produs prezintă un risc pentru persoanele cu intoleranță sau alergie la gluten.

În lumina acestor constatări, Lidl a decis retragerea de la vânzare a produsului „American Dip KFC” și rechemarea acestuia de la consumatori. Clienții care au achiziționat acest produs pot să-l returneze în orice magazin Lidl din România, fără a fi nevoie să prezinte bonul fiscal, iar contravaloarea acestuia va fi restituită.

Prin aceste măsuri, se urmărește protejarea sănătății consumatorilor și asigurarea conformității cu standardele de siguranță alimentară.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: