Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Ai închiriat pentru prima dată în viață o autorulotă? Iată de ce e bine să ții cont înante să pleci în vacanță

Ai închiriat pentru prima dată în viață o autorulotă? Iată de ce e bine să ții cont înante să pleci în vacanță

Serviciile de închiriere de autorulote au devenit tot mai populare printre iubitorii de spontan, expediții, aventură și natură, indiferent de vârstă. Adulți și persoane de 18 ani deopotrivă, schimbă cu drag excursiile planificate de agențiile de turism pe flexibilitatea și libertatea de mișcare pe care ți le asigură autorulota.

Dacă ești la început de drum și momentan nu cunoști ce presupune un voiaj cu casa în spate, atunci descoperă câteva ponturi utile.

Stabilește preferințele de cazare

Așa cum rezervi o cameră la hotel cu două paturi pentru tine și partener/ă, tot astfel trebuie să gândești și când preiei o autorulotă. Mergi singur sau cu 3 prieteni? Călătorești cu soțul sau soția, ori împreună cu alți membri de familie? Caută autorulota care are numărul de locuri adecvate numărului de persoane. Adaptează-te și în funcție de locul de destinație. Asigură-te că autorulota este echipată cu duș, rezervor de apă, butelie de gaz și chiar sisteme de alarmă perfect funcționale înainte de a porni la drum. Ți-ai putea compromite confortul dacă te trezești fără apă în mijlocul pădurii, cu aerul condiționat defect în plină vacanță la mare sau cu aragazul defect atunci când prepari masa pentru copil.

Green Camper îți recomandă autorulote complet echipate pentru 2, 4 sau 6 persoane și prevăzute cu dotările necesare unor concedii de lungă durată, indiferent de mediu și anotimp. Intră pe https://greencamper.ro/ și descoperă autorulota ideală pentru vacanța visurilor tale!

Fixează traseul

Începe cu etape scurte, relaxante de șofat, după un traseu prestabilit. Astfel te familiarizezi cu acest tip nou de vehicul și în plus, ajungi sigur la destinație, nu te rătăcești, alegi cel mai bun loc de campare și poți savura restul zilei. Pornește la drum de dimineață ca să prinzi lumina zilei. Acest aspect te toate salva de incidente, eventuale obstacole în timpul campării. În plus, recepțiile campingurilor au program de funcționare până la o anumită oră.

Dacă excluzi camparea în spații special amenajate, atunci verifică atent legislația referitoare la camparea în acest context.

Planifică bugetul alocat concediului

E adevărat că un concediu cu autorulota de multe ori este semnificativ mai mic decât un sejur la munte cu cazare și all-inclusive. Dar și în acest caz există anumite cheltuieli de care e musai să ții cont. Bugetul de vacanță trebuie să cuprindă cheltuieli prioritare ca: prețul de închiriere al autorulotei, motorină, viniete, taxe de drum, taxe de camping, taxe pentru utilitățile din camping, înlocuirea buteliilor, asigurări de călătorie, bilete de intrare la obiective, etc.

Raționalizează resursele

Ai grijă la felul în care folosești resursele. În general autorulotele oferă autonomie de până la 4 zile, dacă modul de viață este orientat spre economisirea și eficientizarea folosirii apei, curentului, gazelor, etc.

Și nu în ultimul rând, ai grijă să te distrezi, să descoperi locuri noi, să legi prietenii speciale cu oamenii din locurile de camping, să îți permiți cafeaua pe plajă când restul oamenilor încă dorm. Ai ocazia acum să ilustrezi prin prisma trăirilor tale, zicala conform căreia, călătoria este cea care contează și nu destinația.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini