Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Ai mai văzut? Afecțiunea ciudată care face posibilă scrierea de mesaje pe pielea umană! Te va uimi

Ai mai văzut? Afecțiunea ciudată care face posibilă scrierea de mesaje pe pielea umană! Te va uimi

Afecțiunea ciudată care face posibilă scrierea de mesaje pe pielea umană! Te va uimi

Te va uimi! Iată afecțiunea ciudată numită urticarie dermatografică, care face posibilă scrierea de mesaje pe pielea umană. În lume, aproximativ 2-3% din populație este afectată de această condiție medicală. Vezi toate detaliile!

Ce este urticaria dermatografică

Urticaria dermatografică, cunoscută și sub denumirea de „scrierea pe pielea umană”, este caracterizată prin apariția unei erupții urticariene atunci când pielea este presată. Această erupție se manifestă sub forma unei pete roșii și inflamate, asemănătoare unei arsuri sau a unei cicatrici.

Această condiție afectează un număr mic de persoane, în special tineri adulți, dar poate apărea la orice vârstă și din diverse motive, inclusiv alte boli precum scabie sau utilizarea anumitor medicamente. Mecanismul care stă la baza acestei afecțiuni nu este pe deplin clar, dar histamina poate juca un rol important.

Histamina este o substanță eliberată de celulele noastre atunci când acestea sunt lezate, inflamate sau în timpul unei reacții alergice. De aceea, roșeața și umflătura care apar în jurul unei zgârieturi proaspete arată similar cu reacția provocată de atingerea unei plante urticante sau a unei suprafețe fierbinți.

Histaminele reacționează la stimuli indesirabili, dar uneori pot reacționa excesiv. De aceea, unele persoane iau antihistaminice pentru a reduce simptomele alergice, care pot fi declanșate de lucruri nevinovate precum polenul sau părul animalelor de companie.

Această explicație se leagă de urticaria dermatografică deoarece se presupune că „scrierea pe pielea umană” este cauzată de atingerea pielii cu polenul sau părul de animale, care declanșează o reacție în lanț ce duce la eliberarea histaminei, în același mod ca și alte substanțe iritante și alergeni. Acest lucru duce la umflături, roșeață și uneori mâncărime.

Cât poate ține urticaria dermatografică

Această afecțiune ciudată poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții unei persoane, chiar dacă nu este în mod deosebit periculoasă. Petele apar rapid și pot persista timp de câteva ore, făcându-le ușor observabile și putând afecta încrederea persoanei.

În majoritatea cazurilor, urticaria dermatografică nu durează pentru totdeauna, dar poate persista luni sau chiar ani. „Scrierea pe pielea umană „declanșată de o boală anterioară, precum scabia, tinde să se disipe mai repede. În schimb, urticaria dermatografică care apare mai târziu după atingere este asociată cu o durată mai lungă a afecțiunii

 

Sursa foto: iflscience.com, Mysid – Own hand, Wikimedia Commons

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: