Redactia.ro
Home » Știri » Ai o mașină veche? Află câți bani primești de la stat în schimbul acesteia

Ai o mașină veche? Află câți bani primești de la stat în schimbul acesteia

Ai o mașină veche? Află câți bani primești de la stat în schimbul acesteia

Vești bune pentru români, în contextul scumpirilor din ultima vreme și a multelor problemele financiare cu care se confrună. Statul vine în ajutorul celor care au mașini mai vechi de 15 ani, cărora le va oferi o sumă frumoasă de bani în schimbul acesteia. Vezi dacă îndeplinești condițiile pentru a primi banii.

Bani de la stat pentru cei cu mașini vechi

Statul oferă bani frumoși românilor care au mașini vechi. Este vorba despre românii care dețin autoturisme mai vechi de 15 ani și vor să treacă la un model mai nou și au nevoie de ceva sprijin financiar, motiv pentru care autoritățile române au decis să le vină în ajutor acestora și să le ușureze munca.

Este vorba, mai exact, despre programul Rabla, care va demara în luna martie. Despre acest proiect important, celebru deja în România, a vorbit ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna. Scopul acestuia este să scoată din circulație mașinile vechi și să aducă, pe drumurile din România, autovehicule mult mai noi, care să scadă numărul accidentelor, precum și rata de poluare,

Aflăm de la oficial că primăriile vor oferi cetățenilor suma de 3.000 de lei dacă predau un autovehicul vechi, însă trebuie să respecte și anumite condiții. De precizat că se acceptă 100.000 de mașini din fiecare județ și UAT, iar desfășurarea programului începe din luna martie.

”Programul Rabla Local are o finanțare de 240 de milioane de lei și va permite scoaterea din circulație a în jur de 100.000 de autoturisme mai vechi de 15 ani. Noi vom vira în contul primăriilor 80% din valoarea sumei, adică 2400 de lei care se vor asigura din fondurile AFM. Suma de 600 de lei o să fie contribuția primăriei, iar 3000 de lei va fi prima care va fi încasată de cel care casează un autoturism mai vechi de 15 ani.

Vom stabili un număr maxim de beneficiari la nivel de UAT în funcție de populația fiecărei comune, oraș, vom face o defalcarea matematică a numărului de 100.000 de autoturisme la nivelul fiecărui județ şi UAT și vom porni programul în cursul lunii martie, așa am stabilit cu autoritățile locale reprezentate de asociațiile municipiilor, orașelor și comunelor”, a spus ministrul Tánczos Barna, la Bistrița.

Ce condiții trebuie să îndeplinească mașina

Mașina trebuie să se încadreze și ea în anumite tipare și să respecte mai multe reguli stricte, pe care statul le-a impus ca să poată oferi suma de 3000 de lei. Condițiile ca o mașină să ajungă în programul Rabla sunt:

a) este înregistrat în evidențele fiscale ale UAT solicitant;

b) la data participării în Program are o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, calculată de la anul fabricației;

c) are norma de poluare Euro 3 și/sau inferioară;

d) conține componentele esențiale (motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, șasiu, precum și echipamente electronice de gestionare a funcțiilor autovehiculului și dispozitive catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricație).

Pentru a putea intra în program, trebuie să respectate mai multe reguli, dar mai este nevoie și de un întreg dosar cu documente:

a) „cererea de finanțare, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 1, completată prin tehnoredactare;

b) împuternicire notarială, prin care persoana care va semna cererea de finanțare este mandatată de către reprezentantul legal în acest sens, după caz;

c) actul de identitate al reprezentantului legal sau, după caz, al împuternicitului solicitantului;

d) documentul doveditor al deschiderii de către solicitant, la Trezoreria Statului, a contului de venituri încasate de la Fondul pentru mediu. Contul va avea cod/indicator bugetar „21.43.02.20 – alte subvenții primite de la administrația centrală pentru finanțarea unor activități”, se arată în lege.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: