Redactia.ro
Home » Știri » AJUTOR de 4000 lei pentru încălzirea locuinței! Ce trebuie să faci ca să primești banii

AJUTOR de 4000 lei pentru încălzirea locuinței! Ce trebuie să faci ca să primești banii

Anunț UAT! Se dau bani pentru încălzirea centralizată. Ce trebuie să faci

O primărie din România vrea să acorde un ajutor financiar pentru termoficarea locuinței. Astfel, primarul din Năvodari este dispus să sprijine persoanele vulnerabile cu achiziția unei centrale termice.

Ideea edilului are la bază preţurile crescute la energie, precum şi situaţia critică în care se află regia de distribuţie termică a oraşului.

Primăria Năvodari oprește termoficarea începând cu 1 octombrie

Edilul Florin Chelaru i-a anunțat pe locuitorii oraşului că vor primi câte 4000 de lei, bani nerambursabil, după ce Consiliul Local Năvodari a decis sistarea agentului termic începând cu data de 1 octombrie.

„Având în vedere situația prezentată de SC Termica Distribuție Năvodari privind numărul de abonați branșați la serviciul centralizat de termoficare (apă caldă și căldură), a datoriilor acumulate de către populație, precum și înștiințarea Rompetrol Energy de a majora prețul gigacaloriei de la 100 lei la 837 lei, fără TVA, mă văd nevoit să iau măsuri pentru a proteja cetățenii vulnerabili ai orașului”, a transmis Chelaru.

În prezent, Termica mai are doar 1.000 de abonați, iar datoriile acestora ajung la peste 1,5 milioane lei, în condițiile în care gigacaloria costa 100 lei. La un preț de 1.138 lei (producere și transport), cât ar costa gigacaloria din această toamnă, probabil că sistemul de termoficare își va înceta activitatea, consideră primarul orașului Năvodari.

Ce prevede programul „Cald în casa ta”

Programul inițiat de Florin Chelaru poartă numele „Cald în casa ta” și are ca scop ajutorarea familiile nevoiașe, branșate în prezent la Termica. Cu banii primiți de la primărie, aceștia pot să își monteze alte surse de încălzire și apă caldă în locuințe.

Familiile care au venit minim pe cap de locuitor de 1.386 lei net sau 2.053 lei pentru persoanele singure, vor putea primi, o singură dată, un ajutor financiar de 4.000 lei pentru a-și putea achiziționa o centrală termică (gaz sau curent), calorifere, calorifere electrice, boilere sau orice alt echipament sau serviciu necesar branșării și termoficării locuinței.

Documentele de care ai nevoie

  • Act de identitate.
  • Act de proprietate al locuinței pentru care se solicită ajutorul.
  • Adeverință de la SC Termica care să dovedească faptul că nu ai datorii la termoficare.
  • Adeverință de la asociația de proprietari din care să rezulte numele și numărul persoanelor care locuiesc la adresă.
  • Acte doveditoare privind veniturile realizate în luna anterioară depunerii cererii de către toți membrii familiei.
  • Angajament tip (îl veți primi când completați cererea).
  • Extras de cont în scopul virării ajutorului financiar aprobat (dacă e cazul).

Unde se depun cererile și când primești banii

Cererile pentru acordarea ajutorului financiar prin programul „Cald în casa ta” se depun la Direcția de Asistență Socială Năvodari. Ajutorul financiar va fi acordat în termen de 15 zile de la data încheierii anchetei sociale, prin dispoziție de primar.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: