Redactia.ro
Home » Știri » Ajutor suplimentar pentru ucraineni! Ce a decis BOR să facă pentru refugiați

Ajutor suplimentar pentru ucraineni! Ce a decis BOR să facă pentru refugiați

GALERIE FOTO (2) Decizie de ultimă oră! România oferă adăpost sutelor de ucraineni evacuați din Israel

În România se află o mulțime de refugiați din Ucraina, care au venit pe teritoriul țării noastre de teama războiului. Au primit ajutor substanțial atât din punct de vedere social, financiar sau sanitar, dar se pare că acum vor primi un alt ajutor important. Decizia unui membru BOR a șocat pe toată lumea și prea puțini se așteptau la așa ceva.

Refugiații din România primesc un sprijin de suflet

Ucrainenii din România constituie al treilea grup etnic minoritar, după comunitatea maghiară și cea a romilor. Dacă în 2011 erau în jur de 50.000 de ucraineni la noi în țară, de un an, de când a început războiul, peste 90 de mii au ajuns pe teritoriul României și au beneficiat aici de sprijin semnificativ din partea noastră.

Atât voluntarii, cât și autoritățile s-au implicat major să-i ajute și să-i protejeze și străinii au recunoscut că au primit mai mult decât credeau. Aceștia primesc acum o nouă veste, la care nici nu se gândeau. Mulți ucraineni sunt credincioși și merg la bisericile noastre pentru a se ruga, pentru că îl pot găsi pe Dumnezeu oriunde, dar un preot s-a gândit și la binele lor.

Parohul bisericii ucrainene din București, Vladimir Malcovici, spune că mulți ucraineni vin să se roage pentru sufletele rudelor decedate și pentru cei dragi, care sunt acum pe front sau au rămas în centrul războiului. Slujbele au loc într-o biserică mică, de lemn și, deși a cerut sprijinul Primăriei, nimeni nu s-a oferit să ajute.

„Am încercat să obținem sprijinul Primăriei Municipiului București, al primăriei de sector, dar nu am fost ajutați. Avem însă o colaborare foarte frumoasă cu parohia bisericii ortodoxe române Nașterea Maicii Domnului, am obținut tot sprijinul să ținem slujbele de duminică și cu ocazia celorlalte sărbători religioase de peste an la bisericuța din lemn de lângă biserica mare.”, a spus preotul.

Preotul speră că va reuși să ridice o biserică pentru semenii străini, la care să aducă și un preot care să vorbească limba maternă a acestora. Consideră că trebuie să îi ajutăm și din acest punct de vedere, pentru că au nevoie de o oază de liniște unde să se roage, după atâta suferință.

„Sperăm să avem o biserică pentru comunitatea enoriașilor noștri ucraineni, în care s-au integrat și frații noștri refugiați din Ucraina, pe care noi i-am primit cu brațele deschise de la începutul războiului.”, a mai spus preotul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: