Redactia.ro
Home » Homepage » Al cincilea caz de pacient infectat cu noua tulpină a coronavirusului a fost identificat în Constanța

Al cincilea caz de pacient infectat cu noua tulpină a coronavirusului a fost identificat în Constanța

Un nou caz cu varianta britanică a tulpinii virusului SARS-COV-2  a fost identificat în România. Al cincilea caz de pacient infectat este un bărbat în vârstă de 69 de ani din Constanța care  nu a călătorit în străinătate, a anunțat Digi 24. informația a fost confirmată de Ministerul Sănătății. 

 

Al cincilea caz de pacient infectat cu noua tulpină a coronavirusului a fost identificat în Constanța

Încă un caz de infectare cu Sars Cov-2, noua tulpină B.1.1.7, a fost depistat la un bărbat în vârstă de 69 ani, care este pensionar. Bărbatul, cu domiciliul în Constanța, a declarat că nu a călătorit în străinătate. Secvențierea tulpinei a fost realizată astăzi la Institutul ”Matei Balș” din București.

Bărbatul a început să aibă primele simptome de boală pe data de 28 decembrie 2020. În 2 ianuarie 2021 acesta a efectuat un test RT-PCR al cărui rezultat a fost unul pozitiv. În perioada 4 ianuarie-6 ianuarie 2021 bărbatul a fost internat la Constanța, iar, ulterior, în data de 7 ianuarie 2021 a ajuns într-o unitate medicală din București cu stare generală afectată. În data de 17 ianuarie 2021, bărbatului din Constanța i-au fost recoltate probe pentru un nou test RT-PCR ce revine pozitiv Pacientul a declarat că nu a călătorit în Marea Britanie și nici nu a avut un contact cu persoane infectate cu noua variantă de coornavirus. DSP Constanța are în desfășurare o anchetă în acest caz.

Pe teritoriul României, până în prezent, au fost identificate 5 cazuri cu noua variantă a coronavirusului. Noua tulpină a coronavirusului a fost descoperită în premieră în Marea Britanie și este mult mai contagioasă decât cea clasică, spun specialiștii.

 

Ce trebuie să știm despre tulpina britanică a virusului SARS-COV-2

Tulpina britanică a noului coronavirus este și mai contagioasă, dar și mai agresivă. Noua variantă a apărut pe 8 ianuarie și la noi în țară. Însă, ambele vaccinuri de pe piață sunt eficiente și împotriva tulpinei britanice și nu împiedică vaccinul din a-și dovedi eficiența.

Mutația descoperită în decembrie 2020 la SARS-CoV-2 în Marea Britanie poate avea o mortalitate cu 30% mai mare decât varianta obișnuită a virusului. Ulterior, au mai fost descoperite șia lte mutații ale coronavirusului în Africa de Sud și în Brazilia, dar aceste variante nu sunt la fel de agresive precum cea britanică.

Mai mult, una dintre mutațiile descoperite la tulpina britanică permit virusului să ofere rezultate fals-negative la unele teste rapide de depistare a noului coronavirus. Acest lucru face ca noua tulpină să fie mai greu de depistat și contribuie atsfel la o rată mai mare de transmitere, după cum arată o cercetare a Universității din Suceava. Universitatea a anunțat luni al patrulea caz de infectare cu noua tulpină britanică a coronavirusului.

,,Dintre mutațiile observate, prezintă o importanță deosebită mutația N501Y, a proteinei spike (S) responsabilă de atașarea de celulele gazdei potential infectate si care, conform studiilor, conferă o mai mare transmisibilitate a virusului. De asemenea, este prezentă mutația del69_70 HV, care poate determina rezultate echivoce (sau chiar fals-negative) la anumite tipuri de teste de diagnostic PCR. Și acest aspect poate conduce, indirect, la o rată mai mare de transmitere a virusului, datorate liberei circulații a persoanelor infectate, dar cu răspuns fals-negativ la test”, arată oamenii de știință de la universitatea suceveană.

Tulpina britanică a noului coronavirus poate fi depistată doar în urma analizelor specialie din laborator, în urma unei secvențieri care, la acest moment,s e poate realiza în România doar în două locuri și anume, Institutul Matei Balș din Capitală și la Institutul Cantacuzino.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: