Redactia.ro
Home » Știri » Al doilea moldovean, rănit în expozia de la vama Briansk, și-a pierdut viața. Totul după ce ucrainenii au atacat punctul de frontieră cu o dronă kamikaze

Al doilea moldovean, rănit în expozia de la vama Briansk, și-a pierdut viața. Totul după ce ucrainenii au atacat punctul de frontieră cu o dronă kamikaze

Ministerul Afacerilor Externe din Republica Moldova a anunţat, sâmbătă, decesul celui de-al doilea moldovean rănit anterior în urma unei explozii la punctul de trecere a frontierei Troebortnoe, din regiunea Briansk a Federației Ruse.

Cum s-a întâmplat totul

Explozia a avut loc acum patru zile, pe 26 iulie. La data respectivă, MAE de la Chişinău anunţa decesul unuia dintre moldoveni și internarea în secția de reanimare a spitalului raional central din Sevsk, regiunea Briansk, al celui de-al doilea.

MAE a făcut anunțul și despre cel de-al doilea moldovean, internat inițial la reanimare, care a decedat ulterior. Autoritățile din Moldova au ținut să specifice că ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă rămâne în contact permanent cu autoritățile competente, dar și cu rudele victimelor, pentru a oferi asistența consulară și informațională de specialitate.

Cine era moldoveanul

Forțele Armate ale Ucrainei au atacat, pe 26 iulie, punctul de control multilateral al automobilelor Troebortnoe, aflat în districtul Sevsky, din regiunea Briansk. A avut loc o explozie, după ce un dispozitiv exploziv a fost aruncat la postul vamal de la un quadrocopter. A doua zi, șefa departamentului de relații publice al Administrației Centrale a Vămilor, Anna Timofeeva, a ținut să transmită că bărbatul care a murit în urma atacului dronei kamikaze ucrainene s-a dovedit a fi cetățean al Republicii Moldova. Ea a adăugat că defunctul a ajuns la biroul vamal pentru a obţine o prelungire a importului temporar al autoturismului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: