Redactia.ro
Home » Coronavirus » Al doilea val de îmbolnăviri cu coronavirus ar putea veni mai repede decât ne așteptam. Medicul Virgil Musta: ”Va fi după vreo săptămână”

Al doilea val de îmbolnăviri cu coronavirus ar putea veni mai repede decât ne așteptam. Medicul Virgil Musta: ”Va fi după vreo săptămână”

al doilea val de coronavirus

România a trecut la starea de alertă, după două luni în care starea de urgență a impus reguli pentru toată populația.Totuși, ca de fiecare dată, autoritățile au menționat că trebuie să fim precauți, pentru că dacă numărul de cazuri va izbucni din nou, nu este exclusă varianta revenii la măsurile anterioare relaxării. Aceasta perioadă ar putea veni mai repede decât s-ar fi crezut, cel puțin din punctul de vedere al medicului Virgil Musta.

Medicul Virgil Musta: Al doilea val de coronavirus ar putea veni mai repede decât ne așteptam

Potrivit şefului de secţie la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, acest al doilea val de îmbolnăviri va avea loc chiar săptămâna viitoare, după primele șapte zile de stare de alertă, când oamenii nu vor mai respecta cu atâta strictețe regulile impuse anterior prin ordonanțele militare.

Totodată, Virgil Musta a atras atenția asupra faptului că mulți dintre cei care transmit virusul mai departe sunt pacienții asimptomatici, ceea ce înseamnă că transmiterea coronavirusului va fi comunitară.

Eu cred că va fi acest al doilea val dupa vreo săptămână, când încep să se vadă primele semne de la relaxare, după care vedem, în funcţie de cum evoluează boala, cum mergem mai departe. Şi de acum încolo transmiterea va fi comunitară pentru că transmiterea comunitară înseamnă că virusul există deja în populaţie. Sunt forme asimptomatice, forme uşoare, sunt oameni care, fără să ştie sunt contaminaţi, dau mai departe boala”, a spus Virgil Musta.

Virgil Musta îi avertizează pe vârstnici sau bolnavi predispuși la infecție

În același timp, medicul a făcut apel la responsabilitatea colectivă, argumentând că este unica modalitate prin care putem scăpa de virus. De asemenea, el i-a sfătuit pe cei care au peste 65 de ani, dar și pe aceia care au boli ce pot agrave infecția cu coronavirus să ia toate măsurile de precauție necesare.

Fiecare trebuie să evalueze riscurile, şi, dacă face parte din categoria persoanelor cu risc crescut, de peste 65 de ani şi cu patologii asociate severe, e bine să fie mult mai precaut”, a explicat specialistul pentru opiniatimișoarei.ro.

În țara noastră au fost confirmate până la această oră peste 17.000 de cazuri de infectări cu coronavirus. 1.107 persoane și-au pierdut viața din cauza acestei infecții.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: