Redactia.ro
Home » Știri » Al șaselea caz de coronavirus în România, confirmat la Suceava

Al șaselea caz de coronavirus în România, confirmat la Suceava

coronavirus

Al șaselea caz de coronavirus în România, confirmat la Suceava. Coronavirusul se extinde în România. Două cazuri de coronavirus au fost Al  confirmate, miercuri, la Timişoara și Suceava.
La Spitalul de Boli Infecțioase din Timişoara mai sunt internaţi alţi doi pacienţi români confirmaţi cu coronavirus.

Al șaselea caz de coronavirus în România, confirmat la Suceava

Un bărbat în vârstă de 71 de ani din Suceava a fost depistat cu coronavirus. Conform primelor informații acesta s-a întors din Lombardia.

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că datele suplimentare urmează să fie făcute publice în perioada următoare.

El a spus că ISU Suceava se pregătește pentru transportul către centrul regional Iași a pacientului pentru îngrijire.

Este vorba despre un băiat în vârstă de 16 ani, fiul bărbatului depistat pozitiv cu coronavirus, ieri, după ce a călătorit în acelaşi avion cu o tânără de 38 de ani infectată cu noul virus. Informația a fost confirmată de ministrul Sănătății, Victor Costache, potrivit Mediafax.

După ce testele în cazul băiatului de 16 ani au ieşit pozitive la coronavirus, acesta a fost preluat cu izoleta de paramedicii SMURD şi transportat la Spitalul de Boli Infecţioase.

„Pacientii internați cu infecție sunt cu stare generală bună, asimptomatici”, a anunţat medicul Virgil Musta, purtător de cuvânt al Spitalului Victor Babeș din Timișoara.

În cursul zilei de miercuri, specialiștii vor analiza 19 probe de coronavirus la Timișoara. Este vorba despre 5 persoane care au luat contact cu bărbatul confirmat marți cu virusul COVID-19, respectiv repetarea testelor pentru cei cu care a intrat în contact femeia, alți pasageri din aeronavă și stewardesele, scrie opiniatimisoarei.ro.

Cum putem reduce riscul de infecție cu noul coronavirus

Potrivit recomandărilor Organizației Mondiale de sănătate, cele mai eficiente metode pentru reducerea riscului general de transmitere a infecțiilor respiratorii acute, sunt:

  • Evitarea contactului cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute;
  • Spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun sau soluții de dezinfectare pe bază de alcool, în special după contactul direct cu persoanele bolnave sau cu mediul lor;
  • Evitarea contactului neprotejat cu fermele sau animalele sălbatice;
  • Gătirea temeinică a cărnii și a ouălor;
  • Persoanele cu simptome de infecție respiratorie acută ar trebui să respecte eticheta tusei (mentineti distanța), acoperiti gura și nasul atunci când tușiți, fie cu țesături de unică folosință, fie cu pliul cotului.
  •  Dacă aveți febră, tuse și dificultăți de respirație, solicitați asistență medicală timpurie și împărtășiți istoricul de călătorie anterior cu furnizorul de îngrijire medicală;
  • Trebuie evitat consumul de produse de origine brută sau crude. Carnea crudă, laptele sau organele de origine animală trebuie manipulate cu grijă, pentru a evita contaminarea încrucișată cu alimente negătite, conform bunelor practici de siguranță alimentară.
  • Oferiți o mască medicală persoanelor suspecte de infestarea cu vCV
  • Trebuie respectate  procedurile de curățare și dezinfectare, precum curățarea minuțioasă a suprafețelor cu apă și detergent și aplicarea de dezinfectanți pe bază de hipoclorit de sodiu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: