Redactia.ro
Home » Știri » Un penitenciar din România nu mai primește condamnați de teama coronavirusului

Un penitenciar din România nu mai primește condamnați de teama coronavirusului

Penitenciarul

Conducerea Penitenciarului Târgu-Jiu a decis ca nicio persoană condamnată în această perioadă să nu mai fie primită în unitate, după ce unul dintre psihologii instituţiei s-a izolat acasă, timp de 14 zile.

Femeia nu are simptome, dar vecina ei din localitatea Drăguţeşti, angajată a Primăriei din localitate, a interacţionat cu persoane care s-au întâlnit cu italianul infectat cu noul coronavirus, potrivit Mediafax. Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Târgu-Jiu, de teama coronavirusului, s-a decis ca nicio persoană condamnată, în aceste zile, de judecători, să nu fie adusă în unitatea de detenţie.

„Într-adevăr, una dintre măsuri este şi aceasta, ca pe o perioadă de timp, nou-depuşii să meargă la Craiova, indiferent de situaţia lor. Este o măsură de moment, dar se va reveni la situaţia anterioară. Este una dintre măsurile luate pentru a preveni, pe orice cale, riscul infectării cu acest nou virus. Nu suntem în carantină, sub nicio formă. În contextul în care primul caz a fost raportat în judeţul Gorj, s-au luat nişte măsuri suplimentare”, a declarat Lavinia Lupu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu.

În aceste condiţii, marţi, poliţiştii din judeţul Gorj au fost nevoiţi să transporte un bărbat de 40 de ani, condamnat la un an de închisoare pentru furt, la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova. În închisoare sunt acum 263 de deţinuţi.

Efectele neașteptate ale epidemiei de coronavirus

Pe măsură ce temerile legate de coronavirus continuă să ia amploare în întreaga lume, au apărut și oportuniști care au încercat să capitalizeze frica. După ce au apărut imagini cu rafturile supermarketurilor complet golite de hârtia igienică, pe site-urile de comerț online din Australia au fost scoase la vânzare pachete de hartie igienică cu 100.000 de dolari australieni, adica aproape 60.000 de euro, relatează Metro.

Un utilizator din Sydney și-a încercat norocul pe Facebook Marketplace scoțând la vânzare o singură bucată de hârtie cu echivalentul a aproximativ 550 de euro.

Deși publicul este informat pe toate canalele că noul coronavirus cauzează „o boală asemănătoare gripei, care nu provoacă probleme explozive de digestie”, asta nu i-a împiedicat pe oameni să se aprovizioneze din timp. Un bărbat a postat pe un site un anunț de vânzare pentru o rolă de hârtie cu două straturi pentru suma de 1.000 de dolari.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: