Redactia.ro
Home » Știri » Al patrulea caz confirmat de coronavirus. Un bărbat din Timișoara a fost depistat cu COVID-19

Al patrulea caz confirmat de coronavirus. Un bărbat din Timișoara a fost depistat cu COVID-19

coronavirus

Al patrulea caz confirmat de coronavirus. Un bărbat din Timișoara a fost depistat cu COVID-19. Bărbatul a intrat în contact cu o femeie care era deja infectată cu coronavirus, după ce s-a întors din Italia.

Al patrulea caz confirmat de coronavirus. Un bărbat din Timișoara a fost depistat cu COVID-19

Un bărbat în vârstă de 47 de ani din Timișoara a fost depistat marți cu coronavirus. Acesta a călătorit cu o femeie în vârstă de 38 de ani în același avion, la întoarcerea din Italia.

Din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia. Rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare au fost negative. Rezultatul probei recoltată în ziua de ieri (în cea de-a 12 –a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieșit pozitiv la infecția cu coronavirus COVID 19”, potrivit Grupului de comunicare strategică.

Acesta nu a prezintă simptomele specifice noului virus,și va fi dus cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

De asemenea, în curtea în care trăiește bărbatul, se află două familii, iar autoritățile vor lua măsuri pentru a afla dacă sunt și alte cazuri de infectare.

Trei cazuri de coronavirus în România

Trei bărbați au fost testați pozitiv cu noul virus, unul din Gorj, din Timiș și din Timișoara.

Ceilalți doi pacienți sunt în prezent spitalizați, la Timișoara și Cluj Napoca, iar starea lor este stabilă.

La nivel național sunt în carantină 42 persoane, iar 9431 persoane sunt monitorizate la domiciliu, potrivit celui mai recent bilanț furnizat de autorități.