Redactia.ro
Home » Homepage » Sorina Pintea, pe moarte. Anunțul șocant care a apărut pe o rețea de socializare

Sorina Pintea, pe moarte. Anunțul șocant care a apărut pe o rețea de socializare

GALERIE FOTO (2) sorina pintea

Fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea a anunțat luna trecută că a fost diagnosticată cu o boală rară în care agresiunea imună are loc la nivelul vaselor din învelișul conjunctiv al fasciculelor musculare. Din noiembrie 2019, aceasta se află sub tratament cu imunoglobuline și cortizon.

„În ultima parte a mandatului am început să mă simt din ce în ce mai rău, dar am crezut că această stare se datorează oboselii. În data de 5 noiembrie 2019 am primit un diagnostic de boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care și cel cu imunoglobuline”, a scris Sorina Pintea pe Facebook.

Suferă de dermatomiozită

Dermatomiozita este o boală sistemică ce afectează cel mai frecvent pielea şi muşchii, dar poate afecta şi articulaţiile, esofagul, plămânii şi rar inima, se arată pe site-ul Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune. Potrivit medicilor, această boală rară este caracterizată de slăbiciune musculară şi miopatie inflamatorie, adică inflamarea muşchilor, care determină apariţia unor iritaţii la suprafaţa pielii. Deşi nu există un tratament curativ pentru această afecţiune, simptomele pot fi ameliorate cu ajutorul anumitor medicamente sau prin fizioterapie, scrie csid.ro.

Cele mai frecvente simptome ale dermatomiozitei sunt modificările la nivelul pielii, care constau în iritaţii localizate în jurul pleopelor, coatelor, genunchilor, pieptului sau spatelui, însoţite de mâncărime. De asemenea, boala se manifestă prin slăbiciune musculară care se agravează în timp şi care debutează la nivelul gâtului sau braţelor, extinzându-se treptat la nivelul picioarelor.

Un fost consilier de stat este îngrijorat pentru Sorina Pintea, care e reșinută pentru luare de mită. Acesta a postat un mesaj alarmant referitor la sănătatea fostului ministru. „Să ne rugăm pentru sănătatea doamnei Pintea. Sorina Pintea este pe moarte, i se poate bloca esofagul, plămânii şi inima”, a scris pe Facebook Dana Varga.

A fost reținută pentru luare de mită

Reamintim Sorina Pintea a fost scoasă din Arestul Central al Poliţiei Capitalei, luni, şi a fost transportată de urgenţă la spitalul Sfânta Maria. Fostul ministru al Sănătăţii a susţinut că i s-a agravat starea de sănătate în arest, potrivit Mediafax.

Tribunalul București a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea, inculpată pentru luare de mită în formă continuată. Decizia nu este definitivă. Ea este acuzată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezentau 7% din valoarea unui contract.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: