Redactia.ro
Home » Știri » Sorina Pintea, dusă la DNA. A fost prinsă în flagrant în timp ce lua mită o sumă uriașă de bani

Sorina Pintea, dusă la DNA. A fost prinsă în flagrant în timp ce lua mită o sumă uriașă de bani

sorina pintea

Fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea ar fi fost prinsă în flagrant delict în timp ce lua mită o sumă mare de bani. Flagrantul care a vizat-o are legătură „nu cu activitatea ei de ministru, ci cu cea de manager de spital”, potrivit unor surse judiciare.

Ea va fi adusă în această noapte la sediul central DNA pentru audieri. E posibil să fie și reținută pentru luare de mită, transmite Digi 24.

Sorina Pintea este vizată într-un dosar de achiziții publice a unor materiale pentru combaterea coronavirusului. Nu este clar ce sumă ar fi primit fostul ministru al Sănătății. Potrivit primelor informații, Pintea ar fi primit mită 120.000 de euro, însă spun alte surse că ar fi vorba despre 120.000 de lei. Banii ar fi fost găsiți în biroul lui Pintea.

Percheziții la spitalul pe care îl manageriază

Procurorii se află în biroul fostului ministru al Sănătății de la Spitalul Județean Baia Mare de mai bine de șapte ore. Perchezițiile au legătură cu un dosar ce vizează achiziții publice, iar numele Sorinei Pintea ar apărea în el. Operațiunea de monitorizare a Sorinei Pintea a început în urma unor informații de dată recentă, au declarat surse din apropierea anchetei.

Sorina Pintea a anunţat recent că a fost diagnosticată cu dermatomiozită, o boală în care agresiunea imună are loc la nivelul vaselor din învelisul conjunctiv al fasciculelor musculare.

Sorina Pintea a fost ministru al Sănătății în Guvernul Dăncilă. După ce Cabinetul a fost demis prin moțiune de cenzură, Pintea s-a întors la Spitalul din Baia Mare, unde ocupa funcția de manager.

 

Loading...