Redactia.ro
Home » Știri » Sorina Pintea, anunţ-şoc despre ce a declanşat psihoza din capul ucigaşului de la Psihiatrie

Sorina Pintea, anunţ-şoc despre ce a declanşat psihoza din capul ucigaşului de la Psihiatrie

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, un bărbat de 38 de ani internat cu sevraj etilic a atacat mai mulţi pacienţi cu un stativ de perfuzii. Şi-au pierdut viaţa cinci pacienţi şi alţi opt au fost răniţi, aceştia fiind transferaţi în unităţi medicale din Bucureşti.

Un prim raport al analizei situaţiei de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca este finalizat, iar raportul final va fi gata peste o lună, a declarat, luni, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, la finalul unei vizite la unitatea spitalicească unde un pacient în sevraj a atacat mai mulţi pacienţi, cinci fiind ucişi.

Suspiciunea Sorinei Pintea este că agresorul de la Spitalul Săpoca a fost deranjat de prezența unui alt pacient, care fusese pus în același pat cu el. În plus, ministrul sănătății crede că asistentelor care erau de gardă în noaptea fatidică li s-a făcut frică și de aceea au fost lipsite de reacție.

A fost o chestiune foarte ciudată pe care am constatat-o după ce am citit ce a declarat agresorul la tribunal. El a declarat că a fost deranjat, a avut o altercație, cu un coleg de salon, pe scări. Dar el i-a lovit pe toți. S-ar putea să greșesc, dar suspiciunea mea este că a fost deranjat de prezența acelui pacient în pat lângă el”, a mai spus ministrul la Digi24, reamintind că în spital existau paturi libere și atunci când a cerut explicații i s-au oferit argumente care „nu stau în picioare”.

Oricum, nu era în regulă să fie cazat în pat cu același pacient, a punctat ministrul Sorina Pintea. „Părerea mea este că a fost deranjat de acest aspect și probabil că medicii vor explica multe din manifestările lui”, a completat ministrul Sănătății.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: