Redactia.ro
Home » Știri » Ce nereguli au fost găsite la Spitalul de Psihiatrie Săpoca

Ce nereguli au fost găsite la Spitalul de Psihiatrie Săpoca

Ce nereguli au fost găsite la Spitalul de Psihiatrie Săpoca

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, aflată în control la Spitalul de Psihiatrie Săpoca a descoperit o serie de nereguli care ar fi putut să constituie motive pentru care această tragedie a fost posibilă.

„Din păcate, aşa cum am precizat, s-a produs un lung şir de eroari umane şi reiterez ideea că tragedia putea fi evitată. Am spus că suntem sistemul şi fiecare să respecte ce e în fişa postului.
De exemplu, se arată în fişa asistentei medicale că nu se lasă la îndemâna pacienţilor obiecte contondente. Stativul nu trebuia să rămână niciodată într-un salon cu proleme psihice”, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii, aflat în control la Spitalul de Psihiatrie. Săpoca spune că o altă greșeală a fost aceea de a pune un alt pacient în patul criminalului.

„La 1.45 în noaptea de sâmbătă spre duminică a fost internat un bărbat, tot cu etilism, pus în pat cu Lungu Ştefan, în condiţiile în care mai erau paturi libere. A fost pus în salonul 206, era la îndemână şi atunci poate şi-au spus <>. Doi oameni au fost puşi în acelaşi pat. Aceasta în condiţiile în care erau paturi libere. Nota explicativă arată că doamna doctor spunea că în salonul cu supraveghere era multă lume. Mai era un pavilion la vilă. Acolo se plăteşte legal 20 de lei pe zi, dar nu cred că era o problemă dacă era ţinut o noapte”‘, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Citește și: Săpoca-„Suspiciune de malpraxis medical” la spital

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: