Redactia.ro
Home » Știri » Săpoca-„Suspiciune de malpraxis medical” la spital

Săpoca-„Suspiciune de malpraxis medical” la spital

„Suspiciune de malpraxis medical” la Săpoca

Președintele Asociației pentru Protecția Pacienților, Vasile Barbu este de părere că în cazul de la Săpoca se poate vorbi despre malpraxis medical. Acesta argumentează că pacientul a fost investigat sumar, chiar dacă acesta avea crize.

„Este pentru mine evident (că vorbim de un caz de malpraxis, n.r.). Discutând cu specialiștii noștri, având în vedere datele pe care le avem, că este vorba de un pacient în sevraj în plină criză. Probabil că prima criză majoră din spital. Este evident că este vorba de o suspiciune de malpraxis medical printr-o evaluare sumară a cazului și un tratament nepotrivit. În plus, exista deși riscul ca acesta să dezvolte crize. Fiind internat de câteva zile”, a declarat pentru Mediafax Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților.

Vasile Barbu este de părere că această nenorocire ar fi putut fi evitată de personalul medical de la Săpoca

„Vorbim și de lipsă de personal și de condiții inadecvate de muncă. Deși acolo este un spital de psihiatrie de maximă siguranță, nu dispune de personal specializat nici în interior, nici la poarta spitalului, dotat cu toate mijloacele necesare pentru a-l imobiliza pentru a reduce efectele unei astfel de crize. Este clar că acolo cicuitul pacienților nu a funcționat corect și aici este și o problemă de management, este și o problemă de dotare a spitalului. (…) Din păcate nici Ministerul Sănătății nu s-a preocupat de astfel de spitale”, a mai spus sursa citată.

Citește și: Atacul de la Săpoca. Ce spune mama criminalului?!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: