Redactia.ro
Home » Homepage » Alertă într-un penitenciar de maximă siguranță din România. Deținut ucis chiar în ziua de Crăciun

Alertă într-un penitenciar de maximă siguranță din România. Deținut ucis chiar în ziua de Crăciun

penitenciar

Un deținut de la Penitenciarul Giurgiu a murit chiar în prima zi de Crăciun după ce a avut o încăierare cu un coleg de celulă. Ambii indivizi erau închiși în regim de maximă siguranță.

Bărbatul a murit în baie, în urma unei lovituri, iar agresorul se află la spital. Autoritățile au declanșat o anchetă de urgență.

Miercuri, în jurul orelor 05.30, la nivelul Penitenciarului Giurgiu, doi deținuți închiși în regim de maximă siguranță au avut o altercație spontană, iar unul a murit, transmite Antena 3.

Gardienii penitenciarului au intervenit imediat, a fost chemată şi o ambulanţă SMURD, însă nu s-a mai putut face nimic pentru victimă. Familia deţinutului decedat a fost deja anunţată, iar agresorul a fost dus la spital pentru investigaţii.

Tragedie în ziua de Crăciun. Un agent de poliție a murit într-un accident de mașină

„Persoanele implicate în incident se aflau cazate în aceeași cameră de deținere, conflictul spontan și decesul deținutului survenind în grupul sanitar al camerei, urmare aplicării unei lovituri. Personalul unității a solicitat, de îndată, sprijinul unui echipaj SMURD, în ciuda eforturilor medicilor fiind declarat decesul. Deținutul prezumat agresor a fost transportat la o unitate spitalicească, în vederea efectuării unui control medical”, informează Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).

Poliția Giurgiu, judecătorul de supraveghere a privării de libertate și familia persoanei decedate au fost informate. De asemenea, în penitenciar a fost deschis un dosar de incident, urmând a se efectua cercetări pe linie disciplinară față de deținutul implicat.

„Conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a dispus deplasarea, la Penitenciarul Giurgiu, a unei echipe de specialişti de la nivelul aparatului central, coordonată de directorul Direcţiei Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar, în vederea verificării cauzelor şi împrejurărilor producerii incidentului”, mai arată sursa citată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: