Redactia.ro
Home » Știri » Al treilea caz de variola maimuței a fost confirmat în România. Toți pacienții sunt din București

Al treilea caz de variola maimuței a fost confirmat în România. Toți pacienții sunt din București

Al treilea caz de variola maimuței a fost confirmat în România.

Al treilea caz de variola maimuței a fost confirmat  în România. Ministerul Sănătății a anunțat că o a treia persoană a fost diagnosticată cu variola maimuței în România. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 31 de ani, din București. Pacientul le-a spus medicilor că simptomele au apărut în luna iunie.

Al treilea caz de variola maimuței a fost confirmat   în România. Toți pacienții sunt din București

România a înregistrat al treilea caz de variola maimuței. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 31 de ani, din București. Potrivit Ministerului Sănătății, starea generală a pacientului este bună, iar acum este internat. Acesta le-a spus medicilor că simptomele au apărut la începutul lunii iubie. Primul caz de variola maimuței înregistrat în România a fost confirmat luni, 13 iunie, la un bărbat de 26 de ani, din București. A doua zi, autoritățile au anunțat cel de-al doilea caz, la un bărbat de 32 de ani, tot din București. Variola maimuței prezintă simptome precum febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, ganglioni limfatici inflamați, frisoane și oboseală. Pot apărea erupții cutanate, pe față, și se răspândesc în alte părți ale corpului.

Virusul intră în organism prin piele sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură. Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, marți, că va convoca o reuniune a comitetlui său de urgență, în data de 23 iunie, pentru a evalua dacă variola maimuței a reprezintă o urgență de sănătate. Acesta este cel mai înalt nivel de avertizare emis de OMS care în prezent se aplică doar în cazul pandemiei de coronavirus. Director OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că numărul de cazuri este tot mai mare, ceea ce devine îngrijorătoar. „Considerăm că situaţia necesită un răspuns coordonat din cauza” răspândirii bolii în lume, a mai spus el. Experţii internaţionali „ne vor ajuta să înţelegem mai bine virusul”, a adăugat şeful OMS.

Până în momentul de față există peste 1.600 de cazuri confirmate și 1.500 de cazuri suspecte de variola maimuței în acest an, dintre care 72 de decese, în 39 de țări, inclusiv în cele în care virusul se răspândește în mod obișnuit.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: