Redactia.ro
Home » Știri » Alarmă în Bucureşti! Au apărut cazuri de difterie, pentru prima dată după 34 de ani!

Alarmă în Bucureşti! Au apărut cazuri de difterie, pentru prima dată după 34 de ani!

S-a îmbolnăvit grav, după ce a consumat un aliment foarte popular. Cum a ajuns o femeie să se infecteze cu tenie

S-a dat alarma medicală, în Bucureşti! Două cazuri de difterie cutanată netoxigenă au fost confirmate în Capitală, reprezentanţii INSP, care au precizat că această afecţiune apare în special la persoane din grupuri vulnerabile.

Ambii pacienţi la care a fost confirmată difteria cutanată netoxigenă au fost internaţi la Spitalul „Victor Babeş”.

Pacienţii, infectaţi cu HIV

Boala apare la persoane din grupuri vulnerabile, în general consumatori de droguri, care trăiesc in condiţii precare.

Cei doi pacienți sunt bărbați de 38 și 40 ani, consumatori de droguri, infectați HIV, și au fost internați cu leziuni cutanate, iar evoluția lor este favorabilă, a transmis Ministerul Sănătății.

„Doi pacienţi în vârstă de 38 şi 40 ani, bărbaţi, consumatori de droguri, infectaţi HIV, au fost internaţi la un spital de boli infecţioase din Bucureşti, cu leziuni cutanate.

Din leziunile cutanate aflate la locurile de injectare, s-au izolat tulpini de Corynebacterium diphteriae ne-toxigene. Evoluţia pacienţilor este favorabilă”, a transmis Ministerul Sănătăţii sâmbătă, într-un comunicat.

Cei doi bărbați diagnosticați cu difterie sunt consumatori de droguri, nu se cunosc între ei și s-au prezentat la Spitalul de boli Infecțioase Victor Babeș din București pentru alte probleme de sănătate, a spus la Europa FM medicul Simin Florescu, managerul acestui spital.

Sunt pacienți care s-au adresat singuri clinicii noastre pentru alte manifestări acute: pentru pneumonie, alte probleme acute de sănătate.

Pentru că ei sunt consumatori de droguri, aparțin unui grup de risc și aveau niște leziuni cutanate destul de neobișnuite pentru patologia curentă, noi am decis să-i testăm și pentru această Corynebacterium diphteriae cutanat.

Și s-a dovedit a fi pozitiv rezultatul, adică au o formă de difterie cutanată, dar, atenție, cu tulpini netoxigene, deci diferă de tulpinile clasice care determină boala numită difterie”, a precizat medicul Simin Florescu.

Se credea că boala a dispărut în 1989

Tulpinile de bacil difteric care produc toxina (toxigene) şi sunt implicate în producerea difteriei respiratorii sunt diferite de cele izolate la cei doi pacienţi.

Ultimul caz de difterie cu tulpini toxigene a fost înregistrat în România în anul 1989. Acest tip de difterie se previne prin vaccinare încă din primul an de viață, cu vaccinul inclus în Programul Național, se mai precizează în comunicat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: