Redactia.ro
Home » Știri » O altă EPIDEMIE produce PANICĂ în Europa: au murit deja 15 copii!

O altă EPIDEMIE produce PANICĂ în Europa: au murit deja 15 copii!

Epidemie de gripă în România: 105 de morți până acum

Doctorii, părinţii şi copiii au intrat în panică, în Marea Britanie. De ce? Din cauza streptococului A, care a provocat o epidemie în UK. Acest virus a determinat 15 decese în rândurile celor mici, în doar 4 luni de zile.

În contextul în care mulți părinți nu i-au mai lăsat pe cei mici la școală de teama de a nu se infecta, autoritățile caută soluții pentru a stopa numărul mare de îmbolnăviri.

Se evită socializarea între copii

Deşi infecţia cu streptococul A duce la moarte în rare cazuri, Regatul se confruntă acum cu o situaţie fără precedent, în care mulţi copii, care iau această bacterie, au o evoluţie neaşteptată, caracterizată de temperatură ridicată, care, în unele cazuri, este fatală.

Streptococul A este vinovat pentru producerea scarlatinei, de exemplu, sau a unor infecţii în gât. Poate provoca, deci, infecţii uşoare sau fatale, în special atunci când ajunge în sânge, boli precum angina streptococică, impetigo (infecţie a pielii) şi scarlatina.

Autorităţile sanitare investighează, de asemenea, indicii că infecţii respiratorii grave sunt cauzate de această bacterie.

Ce este scarlatina?

Scarlatina, o boală în general uşoară, dar foarte contagioasă, a înregistrat o creştere bruscă, cu 851 de cazuri raportate în săptămâna 14-20 noiembrie, faţă de o medie de 186 în aceeaşi perioadă a anilor precedenţi.

Streptococul A „cauzează, de obicei, o uşoară durere în gât sau o infecţie care poate fi uşor tratată cu antibiotice”, a declarat într-un comunicat dr. Colin Brown, directorul adjunct al agenţiei pentru siguranţă sanitară.

Specialiştii cred că de vină sunt interacţiunile frecvente dintre cei mici.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: