Redactia.ro
Home » Știri » Alarmă la Centrala Nucleară de la Cernavodă! O instalație electrică s-a supraîncălzit

Alarmă la Centrala Nucleară de la Cernavodă! O instalație electrică s-a supraîncălzit

Alarmă la Centrala Nucleară de la Cernavodă! O instalație electrică s-a supraîncălzit

A fost alarmă la Centrala Nucleară de la Cernavodă după ce o instalație electrică s-a supraîncălzit în apropierea laboratorului chimic.

Alarmă la Centrala Nucleară de la Cernavodă

A fost alarmă la Centrala Nucleară de la Cernavodă, iar angajații din zona afectată au fost evacuați. La fața locului au ajuns în scurt timp echipele de intervenție ale centralei.

Potrivit informațiilor oficiale oferite de reprezentanții Nuclearelectrica, mai mulți angajați au observat dâre de fum în sistemul de ventilație și au dat alarma. Alarma s-a dat în jurul orei 15.00 în apropierea laboratorului chimic din cadrul Centralei Nucleare de la Cernavodă, scrie stirileprotv.ro.

Echipele de intervenție au ajuns la fața locului, în timp de personalul din zonă a fost evacuat, și s-a constatat că nu este vorba despre un incendiu, ci de o supraîncălzire a unui dispozitiv electric din sistemul de ventilație. În urma acestui anunț, reprezentanții Nuclearelectrica au declarat că protecția de temperatură ridicată a echipamentului nu a funcționat corespunzător, s-a supraîncălzit și a generat fum.

Alarmă la Centrala Nucleară de la Cernavodă! Potrivit autorităților incidentul de la Cernavodă nu a afectat sistemele centralei, personalul sau mediul.

Planurile guvernului pentru Centrala de la Cernavodă

La sfârșitul lunii iulie, premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul are în plan investiţii în valoare 8-9 miliarde de euro la centrala nucleară de la Cernavodă, atât pentru retehnologizarea reactorului 1, cât și pentru construirea reactoarelor 3 şi 4. Întrebat despre anul finalizării lucrărilor la reactoarele 3 şi 4, Ludovic Orban a spus că 2030 rămâne termenul avut ca obiectiv.

”Deja am făcut paşi semnificativi, gândim potenţialii parteneri, negocierea condiţiilor, astfel încât să fie cât mai favorabile pentru România, schema de finanţare a acestor investiţii şi, cu siguranţă, termenul 2030 este un termen pe care îl avem ca obiectiv pentru finalizarea reactoarelor 3 şi 4, a spus Orban.

Ministrul energiei, Virgil Popescu, a declarat de mai multe ori în ultimul timp că susţine foarte mult realizarea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă şi că vrea să fie făcute cu parteneri din Uniunea Europeană şi din NATO, relatează Agerpres.

”Vorbim despre reactoarele 3 şi 4 de prea mult timp. Eu am afirmat încă de anul trecut că trebuie să facem aceste reactoare şi doresc să le facem şi le vom face cu parteneri din Uniunea Europeană şi NATO. Suntem în acest club european şi în acest club NATO şi cred că acolo avem suficiente surse de finanţare ca să putem să ne descurcăm fără aportul altor surse de finanţare din ţări terţe acestui club. Eu sunt foarte optimist că vom reuşi să demarăm aceste investiţii de la Cernavodă cu parteneri din Uniunea Europeană şi din NATO”, a afirmat ministrul, în luna mai.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: