Redactia.ro
Home » Știri » Alec Baldwin: Au fost publicate imaginile de după împușcăturile de pe platoul de filmare al filmului Rust

Alec Baldwin: Au fost publicate imaginile de după împușcăturile de pe platoul de filmare al filmului Rust

Poliția a făcut publice imagini de pe platoul de filmare al filmului „Rust”, inclusiv cele de după împușcarea mortală a unui operator de imagine de către actorul Alec Baldwin.

Șeriful din Santa Fe, Adan Mendoza, a publicat și fotografii de la locul crimei și interviuri cu martori, inclusiv cu cel al lui Alec Baldwin. Poliția a declarat că decizia de a depune sau nu acuzații penale va depinde de rezultatul viitoarelor cercetări medico-legale.

Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, a fost împușcată de Alec Baldwin în timp ce acesta repeta cu ceea ce credea că este o armă sigură.

Actorul, care a fost și producător al filmului, a declarat anterior că nu a apăsat pe trăgaci. Actorul a mai transmis și că nu are nicio idee despre cum a ajuns un glonț real pe platoul de filmare.

În înregistrările video publicate luni, poliția și medicii pot fi văzuți alergând spre locul faptei. Imaginile de pe camerele de supraveghere arată cum primii respondenți se luptă pentru a-l salva pe Hutchins.
În alte clipuri, Baldwin este văzut îmbrăcat ca un cowboy și exersează cu ceea ce pare a fi arma care l-a ucis pe cineast.

Șeriful Mendoza a declarat că ancheta privind împușcăturile „rămâne deschisă și în curs de desfășurare”.

Anchetele sunt în curs de desfășurare

El a precizat că mai multe componente ale anchetei rămân în curs de desfășurare, inclusiv analiza criminalistică a armelor de foc, analiza amprentelor digitale, un raport al medicului legist și analiza datelor telefonice ale dlui Baldwin.

„Odată ce aceste componente ale investigației vor fi furnizate biroului șerifului, vom putea finaliza ancheta pentru a o transmite procurorului districtual din Santa Fe pentru examinare”, a declarat șeriful Mendoza.

Potrivit New York Times, un purtător de cuvânt al biroului șerifului din Sante Fe a declarat că autoritățile au decis să facă publice dosarele după mai multe solicitări din partea presei. Totodată, anchetatorii au vrut să arate ce informații au rămas nerezolvate înainte ca dosarul să fie transmis procurorilor.

Autoritățile au refuzat să excludă depunerea de acuzații penale în legătură cu incidentul, iar în octombrie procurorul Mary Carmack-Altwies a declarat pentru New York Times că „totul în acest moment, inclusiv acuzațiile penale, este pe masă”.

Eliberarea vine la o săptămână după ce producătorii filmului au fost condamnați de autorități pentru că nu au respectat instrucțiunile de siguranță. Aceștia au fost taxați cu amenda maximă de 136.793 de dolari.

O investigație efectuată de Departamentul de Mediu din New Mexico a constatat că realizatorii filmului au dat dovadă de „indiferență evidentă față de pericolele recunoscute asociate cu utilizarea armelor de foc pe platoul de filmare”.

Aceasta a adăugat că managementul filmului „știa că procedurile de siguranță privind armele de foc nu erau respectate pe platou și a dat dovadă de indiferență față de siguranța angajaților prin faptul că nu a revizuit practicile de lucru și nu a luat măsuri corective”.

Compania a declarat că nu este de acord cu concluziile și că va face apel.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: