Redactia.ro
Home » Știri » ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Cum o ironizează Mihai Șora pe Viorica Dăncilă

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Cum o ironizează Mihai Șora pe Viorica Dăncilă

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Mihai Șora îi îndeamnă pe români să meargă la vot. Filosoful a postat pe Facebook un mesaj în care este ironizat și faptul că prezidențiabilul PSD Viorica Dăncilă nu a indicat corect formula de calcul a ariei cercului când a fost întrebată într-o conferință de presă.

„Farmecul subtil al diferenței:

românii caută expresia „aria cercului“, după cum britanicii, cu al lor Brexit, se întrebau: „What is the EU?“.

Nimic nu ar putea opri această arzătoare sete de cunoaștere.

Mergeți la vot, dragi prieteni!

Altminteri ne vor scoate și din matematică, nu doar din Europa.”, a scris Mihai Șora, miercuri, pe Facebook.

Mihai Șora va fi pe 24 noiembrie observator la o secție de votare din Florența, exact ca în primul tur al prezidențialelor.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Aria cercului, cea mai căutată sintagmă pe Google

Aria cercului a fost cea mai căutată sintagmă, în seara zilei de 19 noiembrie. Sintagma a fost căutată de peste 200.000 de ori, arată Google Trends, un instrument de măsurare a popularității căutărilor pe motorul de căutare Google.

„Aria cercului” a avut cele mai multe căutări în județul Sibiu – locul natal al președintelui Klaus Iohannis – București și Dolj. Candidatul liberal Klaus Iohannis a evitat să răspundă, în dezbaterile electorale paralele de aseară.

Viorica Dăncilă a fost pusă în încurcătură la dezbaterea electorală, organizată de PSD la Palatul Parlamentului, după ce a fost întrebată de o jurnalistă cum se calculează aria cercului.

Întrebare: Ați spus că ați dat meditații la matematică. Cum se calculează aria cercului? Dacă ne puteți spune…

Viorica Dăncilă: Raza la pătrat.

Jurnalista a corectat-o pe Viorica Dăncilă, spunând că formula pentru calcularea ariei unui cerc este πR² (nota redacției: pi înmulțit cu raza la pătrat).

Etichete: