Redactia.ro
Home » Știri » Alegeri prezidențiale 2019. DEZBATERE Viorica Dăncilă. Câte căutări a avut pe Google aria CERCULUI

Alegeri prezidențiale 2019. DEZBATERE Viorica Dăncilă. Câte căutări a avut pe Google aria CERCULUI

Aria cercului

Alegeri prezidențiale 2019. Aria cercului a fost cea mai căutată sintagmă pe Google, marți seară, după dezbaterea prezidențiabilului PSD Viorica Dăncilă.

Amintim faptul că Viorica Dăncilă a fost pusă în încurcătură la dezbaterea electorală, organizată de PSD la Palatul Parlamentului, de un jurnalist prezent în sală. Ea a fost întrebată care e aria cercului dar nu a știut să spună corect formula de calcul.

Viorica Dăncilă: „Raza la pătrat”

Întrebarea jurnalistei către Dăncilă a venit în contextul în care fostul premier a declarat că a dat meditații copiilor la matematică, la ea acasă, în apartamentul din Videle, notează G4media.

Întrebare: Ați spus că ați dat meditații la matematică. Cum se calculează aria cercului? Dacă ne puteți spune…

Viorica Dăncilă: Raza la pătrat.

Jurnalista a corectat-o pe Viorica Dăncilă, spunând că formula este πR² (nota redacției: pi înmulțit cu raza la pătrat). Fostul premier a reamintit că a dat meditații la matematică și a studiat această disciplină și la facultate.

Aria cercului, cea mai căutată sintagmă pe Google

Aria cercului a fost cea mai căutată sintagmă, în seara zilei de 19 noiembrie. Sintagma a fost căutată de peste 200.000 de ori, arată Google Trends, un instrument de măsurare a popularității căutărilor pe motorul de căutare Google.

Următoarele sintagme aflate în top, în aceeași zi, sunt „calendar ortodox noiembrie 2019”, cu peste 10.000 de căutări, și „fosfura de aluminiu” – substanța legată de cele trei decese înregistrate într-un bloc din Timișoara – cu peste 5.000 de căutări.

„Aria cercului” a avut cele mai multe căutări în județul Sibiu – locul natal al președintelui Klaus Iohannis – București și Dolj. Candidatul liberal Klaus Iohannis a evitat să răspundă, în dezbaterile electorale paralele de aseară.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: