Redactia.ro
Home » Știri » Alegeri prezidențiale SUA 2020. Seara în care America își alege noul președinte

Alegeri prezidențiale SUA 2020. Seara în care America își alege noul președinte

Alegeri prezidențiale SUA 2020

În această noapte se vor desfășura alegerile din SUA. Americanii vor ieși la vot în noaptea de 3 noiembrie și vo alege noul președinte al Americii, dintre Donald Trump și Joe Biden. Urnele se vor închide pe 4 noiembrie, la ora 7:00, ora României.

Lupta pentru Casa Albă se dă între Donald Trump și Joe Biden

Este o luptă strânsă între cei doi candidați. În timp ce Donald Trump vrea să „facă America grozavă din nou”, prin crearea de noi locuri de muncă și menținerea unei poziții ferme în ceea ce privește imigrația, Joe Biden vrea să reinstituie măsurile de protecție a mediului și dreptul la sănătate, precum și unele alianțe internaționale.

În cadrul alegerilor din 2020 există șapte state văzute drept „teren de bătaie” pentru candidații celor două partide: Arizona, Wisconsin, Michigan, Pennsylvania, Carolina de Nord, Georgia și Florida, conform BBC. Analiștii politici consideră că aceste state vor decide învingătorul alegerilor prezidențiale de anul acesta, potrivit stirileprotv.ro.

Primele rezultate ale scrutinului prezidenţial din Statele Unite au fost anunţate în cele două sate Dixville Notch şi Millsfield din New Hampshire, care au dat startul simbolic al alegerilor din SUA în noaptea de luni spre marţi, relatează dpa.

Candidatul democrat Joe Biden a câştigat toate cele cinci voturi în cătunul Dixville Notch. Actualul preşedinte american Donald Trump a obţinut majoritatea celor 16 voturi în Millsfield, în timp ce cinci persoane au votat pentru Biden.

Cum se procedează cu alegătorii infectați cu Covid-19

Americanii care au fost confirmate cu Covid-19 pot merge în persoană la vot, conform ghidului alegătorului emis de Centrul de Control și Prevenție a Bolilor din SUA, relatează BBC.

Cei infectați cu Covid-19 sunt obligați să anunțe personalul din secția de vot și să respecte următoarele măsuri: să poarte mască, să stea la cel puțin 1,8 metri de orice altă persoană, să se spele pe mâini sau să se dezinfecteze înainte și după ce au votat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: