Redactia.ro
Home » Știri » Alegeri prezidențiale în Franța. Macron și Le Pen sunt favoriți în turul doi

Alegeri prezidențiale în Franța. Macron și Le Pen sunt favoriți în turul doi

GALERIE FOTO (2) Alegeri prezidențiale în Franța

Alegeri prezidențiale în Franța. Duminică, francezii pentru la urne pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, după o campanie discretă.11 candidați încearcă să ajungă liderii Franței, în timp ce Emmanuel Macron încearcă să fie reales pentru încă un mandat de cinci ani.

Alegeri prezidențiale în Franța. Macron și Le Pen sunt favoriți în turul doi

La alegerile prezidentiale din Franța ce au loc duminică vor participa aproximativ 12 candidați dar sondajele de opinie rară că Emmanuel Macron și Marine Le Pen se vor duela cel mai probabil în turul doi. The New York Times susține că războiul din Ucraina a dominat știrile în Franța și a eclipsat în mare parte campania electorală. Președintele în exercițiu Emmanuel Macrin a fost acuzat de opozanți că și-a folosit statutul de lider pe timp de război și de diplomat-șef al Europei după retraregerea din politică a cancelarului german Angela Merkel.

Marine Le Pan este liderul dreptei radicale reușind să evite cu succes subiectul războiului din Ucraina. Franța este o țară cu o populație de peste 67 de milioane de locuitori și are teritorii peste mări, fiind a șaptea cea mai mare economie a lumii, cea mai vizitată țară din lume și unul dintre cei cinci membri permanenți ai Consliului de Securitate al ONU. Paris, capitala Franței, este un membru fondator al Uniunii Europene și un jucător cheie în elaborarea politicilor blocului comunitar.

Următorul președinte al Franței va trebui să analizele cele două probleme cu care Europa se confruntă. Invazia Rusiei în Ucraina și redresarea economică post-COVID-19, marcată de supraîncălzirea lanțurilor de aprovizionare și scumpiri generalizate. Deși forțele de dreapta au câștigat în mare măsurp războaiele culturale ale Franței în ultimii ani, sondajele de opinie arată că majoritatea francezilor sunt preocupați de creșterea costului de trai.

Deși unii analiști susțineau că această cursă electorală va fi câștigată de Emmanuel Macron, competiția pare să fie mai acerbă după ce oponentul său, Marine Le Pen, este susținută de mulți francezi.

Grafic cu evoluția mediei sondajelor de opinie, de la 1 octombrie 2021 până la 10 aprilie 2022. Captură foto: NSPPolls via BBC
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: