Redactia.ro
Home » Știri » Alertă alimentară în magazinele Mega Image din România! Lanțul de magazine retrage de la vânzare un produs care poate produce probleme mari de sănătate

Alertă alimentară în magazinele Mega Image din România! Lanțul de magazine retrage de la vânzare un produs care poate produce probleme mari de sănătate

GALERIE FOTO (2)

Într-o mișcare care subliniază importanța siguranței alimentare și a responsabilității față de consumatori, Mega Image a anunțat recent retragerea de pe piață a două variante ale unui popular sos în gramaje de 320g și 58g.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a fost cea care a semnalat această problemă, determinând astfel retragerea preventivă a produselor menționate de pe rafturile magazinelor. Toate unitățile afectate urmează să fie distruse, într-o măsură care reflectă angajamentul Mega Image față de siguranța și sănătatea clienților săi.

Alertă alimentară în magazinele Mega Image

Această decizie a fost luată în urma identificării prezenței glutenului, un alergen cunoscut, în compoziția sosului de soia utilizat în aceste produse. Glutenul poate provoca reacții alergice severe persoanelor sensibile sau celor cu boala celiacă, motiv pentru care informarea corectă a consumatorilor cu privire la ingredientele produselor alimentare este esențială.

”Mega Image a retras de la vânzare produsele: 36428 OLYMPIA SOS TERIYAKI 320G; 44247 OLYMPIA SOS TERYAKI 58G. Retragerea produselor de pe piaţă şi rechemarea acestora de la consumatori au fost declanşate la solicitarea furnizorului, constatându-se prezenţa unui alergen in ingrediente (glutenul din sosul de soia), care nu este menţionat pe etichetă”, anunţă ANSVSA.

”Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicită clienţilor să NU consume produsele cu loturile sus mentionate şi roagă cu amabilitate sa le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-a achiziţionat produsul. Este necesară prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugaţi să returneze produsul cu datele menţionate mai sus până la data de 29.04.2024”, este mesajul Mega Image.

Nici Lidl nu scapă de probleme cu alimentele

Într-un context similar, Lidl România a inițiat o retragere preventivă pentru produsul „Nixe File de anșoa în ulei de măsline 80g” dintr-un lot specific, din cauza unor niveluri ridicate ale histaminei detectate în acesta. Histamina, o substanță care poate fi natural prezentă în pește, atunci când este produsă în cantități mari, poate cauza intoxicații alimentare, manifestându-se prin simptome precum înroșirea pielii, erupții cutanate, tulburări gastro-intestinale și dureri de cap. Aceste simptome pot varia ca severitate și, în cazuri grave, necesită intervenție medicală.

Reacția promptă a Lidl România, prin retragerea produsului și oferirea posibilității de returnare a acestuia pentru rambursarea sumei plătite, chiar și fără prezentarea bonului fiscal, demonstrează o preocupare serioasă pentru siguranța consumatorilor. Se remarcă faptul că această retragere voluntară se limitează exclusiv la lotul afectat, celelalte produse din oferta Lidl, inclusiv alte variante din gama Nixe, rămânând la dispoziția clienților.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: