Redactia.ro
Home » Știri » ALERTĂ: ANM anunță val de căldură și disconfort termic ridicat. Temperaturi de până la 37 de grade

ALERTĂ: ANM anunță val de căldură și disconfort termic ridicat. Temperaturi de până la 37 de grade

GALERIE FOTO (2) Temperaturi sufocante în România! Anunțul ANM

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în această dimineață, o nouă avertizare meteo de tip cod galben, valabilă pe aproape întreg teritoriul țării, în intervalul 6, 7, 8, 9 august.

ANM avertizează val de căldură și disconfort termic ridicat

”Sâmbătă și duminică (6 și 7 august), valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării,  disconfortul termic va fi ridicat, iar local indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Luni și marți (8 și 9 august), valul de căldură se va restrânge spre regiunile sudice și sud-estice. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18…21 de grade

Sâmbătă și duminică vor fi perioade scurte și pe arii restrânse cu manifestări de instabilitate atmosferică. La începutul săptămânii viitoare, instabilitatea atmosferică se va accentua și se va manifesta pe arii mai extinse în jumătatea de nord-vest a teritoriului”, se arată în avertizarea meteo ANM.

Hartă cu legendă cod galben – ANM 

Cum va fi vremea săptămâna viitoare

Săptămâna viitoare vremea se menține caldă în Oltenia Muntenia, Dobrogea continentală, iar temperaturi maxime vor atinge  30…35 grade.

Valorile termice din nordul Moldovei, Maramureș și în nordul Transilvaniei, vor scădea și vor avea loc ploi pe arii mai extinse. De la mijlocul lunii un nou val canicular, dar și precipitaţii slabe cantitativ, se va manifesta în majoritatea zonelor țării.

Vom avea parte de valori termice mult mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice ale țării, iar în rest vor fi apropiate de maximele normale.

În vestul Carpaților Meridionali și în zona Munților Apuseni, regimul pluviometric va fi excedentar. Totodată și în jumătatea nord-vestică a țării. În celelalte teritorii ale țării cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, local deficitare în sud-est, conform ANM.

 

Sursa foto: agrointel.ro
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: