Redactia.ro
Home » Știri » Alertă ANM! Cod galben de furtuni, grindină și vijelii în 17 județe. Zonele vizate

Alertă ANM! Cod galben de furtuni, grindină și vijelii în 17 județe. Zonele vizate

Alertă meteo ANM: Cod galben pentru vijelii și grindină

Alertă ANM! Cod galben de furtuni, grindină și vijelii în 17 județe. Iată zonele vizate!

Cod galben de furtuni, grindină și vijelii în 17 județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod galben de furtuni pentru o serie de județe din România. Conform meteorologilor, aceste fenomene meteo severe vor avea loc în intervalul orar 12:00 – 23:00, în 17 județe din diverse regiuni ale țării.

Zonele vizate

În județele Argeș, Arad, Bihor, Brașov, Buzău, Cluj, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Timiș și Vâlcea se vor înregistra perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Acest lucru se va manifesta prin descărcări electrice frecvente, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibile vijelii. De asemenea, în zonele montane precum Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură se vor înregistra aceleași fenomene meteorologice.

Aceste furtuni vor aduce cantități semnificative de precipitații într-un timp scurt. Se estimează că în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor ajunge între 20 și 25 de litri pe metru pătrat, iar izolat se pot înregistra chiar și peste 30 de litri pe metru pătrat. Această cantitate mare de apă poate duce la inundații locale și la perturbări în trafic.

Sursa foto: ANM

Meteorologii atrag atenția că aceste fenomene meteo vor afecta județele menționate în avertizare, însă există posibilitatea ca furtunile să apară izolat și în alte regiuni ale țării. De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie informează că în următoarele zile vremea va rămâne instabilă în majoritatea regiunilor, iar astfel de fenomene se pot repeta.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: