Redactia.ro
Home » Știri » Alertă ANM! De luni, se întâmplă în toată ţara. Va fi PÂRJOL! Când scăpăm de temperaturile caniculare

Alertă ANM! De luni, se întâmplă în toată ţara. Va fi PÂRJOL! Când scăpăm de temperaturile caniculare

România va fi acoperită de un val de caniculă! Temperaturile ar putea ajunge la 40 de grade Celsius

Meteorologii anunţă o scădere uşoară a temperaturilor în Bucureşti duminică, acestea putând ajunge până la 32 de grade Celsius. Asta e vestea bună, dar vine şi vestea proastă: de luni dimineaţă, vremea redevine caniculară, iar disconfortul termic se va accentua.

Valul de căldură care a cuprins România este tot mai greu de suportat. Multă lume se întreabă când scăpăm de caniculă, însă prognozele pentru perioada imediat următoare nu indică o răcire a vremii.

Vreme caniculară, de luni

„Cel mai puternic val de caniculă a fost anunțat în această săptămână. Marți și miercuri este așteptat acest vârf al valului de foc. Se vor înregistra maxime de 42 de grade Celsius, atenție, la umbră, nu la soare! Cel mai agresiv val de caniculă de până acum a pus în alertă autoritățile.

Drept urmare, sunt șanse să fie decretat cod roșu, marți sau miercuri, în mai multe județe din țară. Totodată, în Capitală, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a aprobat planul de măsuri pentru prevenirea efectelor negative ale caniculei.

Între acestea, se numără adaptarea programului serviciilor publice, astfel încât deplasarea populației către aceste instituiții să se facă în afara intervalelor orare cu temperaturi extrem de ridicate.

Autoritățile mai au în vedere asigurarea funcționării rețelei de distribuție a energiei electrice, având în vedere consumul foarte ridicat de electricitate în această perioadă de vară. Știm foarte bine că oamenii, atunci când le este foarte cald, folosesc intens aerul condiționat.

O altă măsură vizează asigurarea stocului de medicamente necesar tratamentelor persoanelor afectate de deshidratare și hipertermie”, a transmis corespondentul Antena 3 CNN, Alin Amouni.

Pe 20 august scăpăm de caniculă

Potrivit estimărilor specialiștilor în meteorologie, pe data de 20 august scăpam de temperaturile 30+, cel puțin la nivelul Capitalei. Până atunci, bucureștenii încearcă să nu iasă din casă la ora prânzului și se protejează cât pot de mult atunci când sunt nevoiți să plece în oraș.

Cu greu rezist. Stau la umbră, lângă apă, cu apă după mine în geantă. Greu. Tendința este spre încălzire. Se tot vorbește despre această încălzire, dar parcă nu a fost niciodată chiar așa de rău.

Factorul acesta de discomfort este groaznic. O pălărie, haine mai deschise la culoare și cât mai mult la umbră și la aer condiționat. Nu avem ce să facem. Cred că o să fie din ce în ce mai cald și mai greu pentru oameni”, a spus un bucureştean.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: