Redactia.ro
Home » Știri » Alertă ANM. Meteorologii au anunțat COD PORTOCALIU. Când intră în vigoare

Alertă ANM. Meteorologii au anunțat COD PORTOCALIU. Când intră în vigoare

GALERIE FOTO (2) Meteorologii au anunțat COD PORTOCALIU

Specialiștii ANM au emis marți, 25 august un Cod portocaliu de ploi torențiale, valabil până marți la ora 23.00. Zonele afectate sunt Moldova, Transilvania, local în Oltenia și vestul Munteniei, dar și în zonele de munte. Potrivit ANM, codul portocaliu intră în vigoare marți, la ora 13.00 până la 23.00.

Alertă ANM. Meteorologii au anunțat COD PORTOCALIU. Când intră în vigoare

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, marți va intra în vigoare un Cod portocaliu de ploi torențiale. Potrivit meteorologilor, codul portocaliu va intra în vigoare marți, 25 august de la ora 13.00 până la ora 23.00.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei și Transilvaniei, local în Oltenia și vestul Munteniei, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, intensificări puternice ale vântului cu viteze la rafală de peste 70…80 km/h, vijelii, grindină și descărcări electrice. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.”,conform meteorologilor.

Zonele afectate de ploile torențiale sunt Moldova, Transilvania, local în Oltenia și vestul Munteniei, dar și în zonele de munte.

Alertă ANM
Sursă: ANM

Cod galben emis de meteorologi

Totodată, meteorologii au emis și un Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, care a intrat în vigoare marți, la ora 10.00 și va expirta la ora 23.00.

În intervalul menționat, în sud-vestul, sudul, centrul, nordul și nord-estul țării, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, spun meteorologii.

Zonele afectate sunt Maramureș, Banat, Cluj, Covasna, Gorj, Mehedinți, Dolj dar și Galați. De asemenea, specialiștii au menționat că astfel de fenomene se vor semnala și în sud-estul teritoriului, pe arii restrânse, seara și noaptea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: