Redactia.ro
Home » Știri » Alertă ANM! Meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi abundente

Alertă ANM! Meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi abundente

Alertă ANM

ANM a emis un cod portocaliu de ploi torențiale în 11 județe din țară, iar alte 12 județe se află sub Cod galben de ploi puternice. POtrivit meteorologilor, codul portocaliu a intrat în vigoare miercuri de la ora 10.00 și va expira vineri la ora 10.00.

Alertă ANM! Meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi abundente

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că a fost emis un Cod portocaliu de ploi abundente în 11 județe din țară începând de miercuri ora 10.00, până vineri la ora 10.00.

De asemenea, ANM a emis și un Cod galben de ploi în 12 județe, unde cantitățile de apă însemnate vor depăși 25…35 l/mp. Astfel, în intervalul 30 septembrie, ora 10.00-2 octombrie, ora 10.00, în Maramureș, nord vestul Transilvaniei, nordul Crișanei și zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali, meteorologii anunță că va ploua temporar abundent, iar cantitățile de apă vor depăși 40-70 l/mp.

Județele vizate de codul portocaliu sunt: Alba, Arad, Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Cluj, Bihor, Hunedoara, Gorj, Caraş-Severin şi Timiş..

Cod galben în 12 județe din țară

În același timp, Administrația Națională de Meteorologie anunță emiterea unui cod galben de ploi abundente, începând de miercuri, până vineri, la ora 10.00. Astfel, în centrul și nordul României și în zona de munte, specialiștii anunță ploi puternice. Cantitățiel de apă însemnate vor depăși 25 – 35 l/mp.

Meteorologii anunță că vântul va avea intesificări la munte, mai ales pe creste, unde la rafală va sufla cu peste 80 km/h, iar local și temporar și în sudul țării, va bate cu până la 60 km/h. Județel vizate de codul galben sunt : Suceava, Neamţ, Bacău, Covasna, Harghita, Braşov, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Mureş, Bistriţa Năsăud, Cluj, Alba, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Arad şi Timiş. Specialiștii ANM au precizat că în următoarea periodă, vremea se va răci în România, având în vedere că în unele țări europene deja a nins.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: