Redactia.ro
Home » Știri » Alertă ANM! Specialiștii au emis un cod galben de furtuni

Alertă ANM! Specialiștii au emis un cod galben de furtuni

Alertă ANM! Specialiștii au emis un cod galben de furtuni. ANM a emis astăzi două atentionari de Cod Galben de furtuni și ploi, valabile începând cu această seară, ora 21 și până mâine 13 octombrie, ora 9. Avertizarea este valabilă pentru Oltenia, Banat, Sudul Crisanei și Transilvaniei.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie și vestul dar și nordul Munteniei se află sub codul galben de furtuni, unde vântul va avea intensificări de până la 55-65 de km/h și rafale ce vor depăși 100 km/h în Carpatii Meridionali și de Curbură.

Mai mult, în vestul şi sud-vestul teritoriului se asteapta ploi, iar în judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Mehedinţi, acestea vor avea caracter torential, cu posibilitatea de a se acumula cantităţi de apă ce pot depăşi local 25 l/mp şi, izolat, 40 l/mp. În partea a doua a intervalului, vântul se va intensifica şi în centrul ţării, cu rafale ce pot atinge între 50 şi 60 km/h.

Primul Cod galben afectează județe precum Alba, Arad, Argeş, Buzău, Braşov, Caraş-Severin, Dolj, Dâmboviţa, Gorj, Mehedinţi, Hunedoara, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Timiş şi Vâlcea.

Temperaturi surprinzătoare până la începutul lui noiembrie

Tot ANM a dezvăluit prognoza pentru sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie pentru România. Potrivit informațiilor oferite, temperatura va fi mai ridicată decât în mod normal pentru această perioadă. Mai mult, regimul pluviometric, conform ANM, vă fi excedentar în regiunile vestice de la munte și local în centrul tarii. În rest, cantitățile de apă în urma ploilor vor fi în general normale pentru această perioadă.

Alertă ANM! Specialiștii au emis un cod galben de furtuni. ANM a emis astăzi două atentionari de Cod Galben de furtuni și ploi, valabile începând cu această seară, ora 21 și până mâine 13 octombrie, ora 9. Avertizarea este valabila pentru Oltenia, Banat, Sudul Crisanei și Transilvaniei.

Loading...