Redactia.ro
Home » Homepage » Alertă ANM: un ciclon mediteranean lovește Europa! Cod portocaliu de vreme rea

Alertă ANM: un ciclon mediteranean lovește Europa! Cod portocaliu de vreme rea

Ciclonul care a făcut prăpăd prin Europa ajunge mâine în România! Zonele vizate de vremea rea

Europa se pregătește pentru impactul unui nou ciclon mediteranean, așteptându-se la condiții meteorologice severe în zilele următoare. Meteorologii au anunțat că acest ciclon va aduce ninsori abundente, vânt puternic și ploi însemnate, afectând în special regiunile din jurul Mediteranei, dar și pe cele din interiorul continentului.

Avertizări cod portocaliu

Autoritățile au emis avertizări cod portocaliu de ninsori, vânt și ploi pentru Italia, Franța, Spania și Elveția. Este de așteptat ca fenomenele meteorologice severe să înceapă în următoarele ore și să continue pe parcursul mai multor zile.

Zona Alpilor se va confrunta cu ninsori abundente, în timp ce în zonele mai joase din aceste țări, ploile vor fi predominante. Acest ciclon va aduce modificări semnificative ale vremii, inclusiv scăderea temperaturilor și intensificarea vânturilor.

Risc de avalanșe

Există un risc mare de avalanșe în Munții Pirinei și în Alpi, ca urmare a acumulărilor mari de zăpadă. Turiștii și localnicii sunt sfătuiți să evite zonele montane periculoase și să urmeze cu strictețe recomandările autorităților locale și ale salvamontului.

Fenomenul zăpadei colorate

Un aspect neobișnuit asociat cu acest ciclon este posibilitatea apariției zăpezii colorate în zonele montane, în special în Alpi. Acest fenomen este cauzat de un val de praf saharian care va fi antrenat de ciclonul din Mediterană, dând zăpezii o nuanță roșiatică sau galbenă.

Recomandări pentru populație

Autoritățile recomandă populației să se informeze constant despre evoluția condițiilor meteorologice și să evite deplasările care nu sunt strict necesare în zonele afectate. Este important să se asigure că locuințele sunt bine izolate și că există provizii suficiente în cazul întreruperilor de energie electrică sau alte servicii esențiale.

Acest nou ciclon mediteranean reamintește importanța pregătirii și a răspunsului adecvat la fenomenele meteorologice extreme. Cooperarea între autorități și comunitățile afectate este esențială pentru minimizarea impactului asupra vieții și bunurilor. Toți cei aflați în zonele vizate sunt îndemnați să urmeze cu atenție avertizările și sfaturile emise de meteorologi și autoritățile de protecție civilă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: